Marvel saa yhteydenottoja, joissa vaaditaan Punisherin peruuttamista typerän syyn takia

Kulttuuria syytetään taas kaaoksen levittämisestä.

13.1.2021 13:45

Frank Castle on Marvel-maailman synkin kostaja. Punisher ei paljoa kumartele, kun hän lähtee kostamaan.

Tietyt oikeistolaistahot, kuten myös maailman kuolemanpartiot, ovat ikiaikoja käyttäneet ihmiskalloa symbolinaan. Nyt Punisherin kallologo on valjastettu samaan toimintaan.

Capitolin hyökkäyksessä nähtiin Punisher-logo näyttävästi hyökkääjien tunnuksena.

Nyt Marvel on saanut yhteydenottoja, että koko hahmo peruutettaisiin, canceloitaisiin, koska se antaa huonoja vaikutteita.

Punisher nähtiin ensimmäistä kertaa The Amazing Spider-Manissa vuonna 1974. Hän oli alkujaan asehullu pahis, mutta on sittemmin kehittynyt antisankariksi, kallologoiseksi kostajaksi.

Punisherin käsikirjoittajalla Garth Ennisillä on aiheeseen sanottavaa.

– Olen sanonut tämän aiemminkin; ei kukaan halua olla oikeasti Punisher. Ei kukaan halua sotia kolmessa sodassa, joista viimeisin menee katastrofaalisesti reisille, saapua sen jälkeen rikottuun kotiin, löytää perhe murhattuna, ja sen jälkeen omistaa koko elämä kylmälle, veriselle ja sydämettömällä teurastamiselle, Ennis sanoo.

– Nämä logoa käyttävät ihmiset huijaavat vain itseään. Aivan kuten ne poliisitkin, jotka logoa käyttivät kesällä. He haluavat ainoastaan käyttää pelottavaa symbolia, purkaa paineita, palata kotiin vaimojensa ja lastensa pariin ja jatkaa elämäänsä normaalisti.

Ennisin mukaan ihmiset ole pohtineet Punisherin kallon oikeaa merkitystä, sen symboliikkaa, sitä mitä se tarkoittaa. Se on heille vain pelottava logo, jolla voi pelotella ihmisiä. Tämän takia maailman kuolemanpartiot pitävät tunnuksinaan kalloa. Se pelottaa ihmisiä.

Lähde: Comicbook

Lisää luettavaa