Marvelin Moon Knightin ohjaaja kritisoi Wonder Woman 1984:n antamaa kuvaa Egyptistä: ”Täysi häväistys”

Egypti on orientalisoitu, sanoo Moon Knightin ohjaaja.

Tulevan Marvel-sarjan Moon Knightin ohjaaja Mohamed Diab paljastaa Egyptin olevan iso osa sarjaa. Hän halusi tehdä Egypti-kohtauksista mahdollisimman autenttisia.

Hän haluaa samalla korjata edellisten Hollywood-projektien antamaa kuvaa maastaan.

– Myyntipuheessani kerroin kuinka Egypti tulisi olemaan iso osa tuotantoa, sekä siitä, kuinka huonosti Hollywood on maatamme kohdellut, Diab kertoo SFX Magazinen haastattelussa.

– Egypti kuvataan aina eksoottisena. Kutsumme sitä orientalismiksi. Se epäinhimillistää meidät. Olemme aina alasti, seksikkäitä, pahoja ja meidät kuvataan niin yliampuvasti.

Diab ei välittänyt siitä, kuinka Wonder Woman 1984:ssä kuvattiin Egyptiä. Hän kutsuu DC-elokuvan antamaa kuvaa täydeksi häväistykseksi.

– Ette näe koskaan aitoa Kairoa. Se on aina kuvattu Jordanissa tai Marokossa tai jopa Espanjassa. Se suututtaa meidät. Muistan aikuisesti sen Wonder Woman 1984:n jättikohtauksen, jonka piti tapahtua Egyptissä. Kohtaus häpäisi meidät. Siinä oli tämä sheikki, eikä siinä ole mitään järkeä egyptiläisille. Egypti näytti joltain keskiaikaiselta maalta. Se oli pelkkää aavikkoa.

Moon Knightin Disney Plus -ensi-ilta on 30. maaliskuuta.

Alla traileri.

YouTube video

Lähde: AV Club

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut