Megalopolis-ohjaaja Francis Ford Coppola kertoi yllättävän syyn huonojen elokuvien tulvalle – ”Tehtävänä ei enää ole hyvien elokuvien tekeminen”

Voisiko tässä olla perää?

18.5.2024 16:14

Muun muassa Ilmestyskirja. Nyt (1979) ja Kummisetä (1972) -elokuvat ohjannut arvostettu Francis Ford Coppola kritisoi nykyelokuvan tilaa. Hänen mielestään tarkoituksena ei juurikaan enää ole hyvien elokuvien tekeminen.

Coppola kertoo yllättävästä syystä, mikä vaikuttaa nykyiseen elokuva-alaan.

– Tehtävänä ei juurikaan enää ole hyvien elokuvien tekeminen, Coppola sanoi Varietylle.

– Tehtävänä on varmistaa, että he maksavat velkansa.

Coppolan mukaan elokuvastudiot keskittyvät tekemään elokuvia, joilla he varmistavat velanmaksukykynsä.

– Pelkäänpä, että elokuvateollisuudesta on tullut enemmänkin sellainen, että ihmisiä palkataan täyttämään velkavelvoitteita, koska elokuvastudiot ovat hyvin, hyvin velkaantuneita, Coppola jatkoi.

Kummisetä-ohjaaja ei ilmeisesti näe tilannetta täysin toivottomana, sillä hän uskoo suoratoistopalveluiden mahdollisuuksiin muuttaa elokuva-alaa parempaan suuntaan.

– On selvää, että Amazonin, Applen ja Microsoftin kaltaisilla uusilla yhtiöillä on paljon rahaa, joten voi olla, että kauan tuntemamme elokuvastudiot, jotkut upeat elokuvastudiot, eivät ole enää tulevaisuudessa olemassa.

Coppolan uusin elokuva Megalopolis on saanut vaihtelevia arvioita – osa on tykännyt ja osa ei. Elokuvassa laajassa tähtikaartissa näyttelee muun muassa Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, DB Sweeney ja Dustin Hoffman. Alla Megalopoliksen traileri.

Lue myös: Tietovisa, osa 16: Sujuuko sinulta elokuvamaailman yleistieto? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa