Meillä on uusi ykkösleffa: Avengers: Infinity War jyräsi kaiken jyrättävissä olevan

Hurja saavutus. Avengers: Infinity War pisti tykitellen lippukassoilla oikein komeasti.

1.5.2018 11:34

Kaikki alkoi torstaina. Marvel-epookki Avengers: Infinity War murskasi torstain ennakkonäytösennätysten ennätyksen tienaamalla 39 miljoonaa dollaria USA:ssa.

Perjantaina se avasi 100 miljoonalla dollarilla, vain The Force Awakens on avannut paremmin. Sitten paljastettiin viikonlopun tulokset.

Infinity War keräsi 258,2 miljoonan dollarin lipputulot avausviikonloppunaan Yhdysvalloissa. Edellistä ennätystä piti The Force Awakens 248 miljoonalla dollarilla.

Samalla leffa keräsi maailmanlaajuisesti 640,9 miljoonaa dollaria. 100 miljoonaa enemmän kuin Fast & Furious 8, joka avasi 443,2 miljoonalla.

Hulluinta saavutuksessa on, että Infinity War ei avannut vielä Kiinassa tai Venäjällä. Mikäli se olisi saanut ensi-iltansa myös näillä markkinoilla, leffa olisi voinut tienata huikeat 800 miljoonaa dollaria neljän päivän aikana.

Infinity War siis rikkoi seuraavat ennätykset: kaikkien aikojen suurin ensi-iltaviikonloppu USA:ssa, kaikkien aikojen suurin ensi-iltaviikonloppu maailmanlaajuisesti, kaikkien aikojen suurin supersankarielokuvan avaus, kaikkien aikojen suurimmat lauantaitienestit USA:ssa, kaikkien aikojen suurin sunnuntai USA:ssa, kaikkien aikojen suurin avausviikonloppu seuraavilla markkinoilla: Etelä-Korea, Meksiko, Brasilia, Filippiinit, Thaimaa, Indonesia, Malesia ja Intia.

Infinity Warilla oli myös kaikkien aikojen toiseksi kovin avausviikonloppu Australiassa ja Italiassa. Se avasi myös aikojen parhaimpana supersankarielokuvana Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia