Mel Gibsonin intohimoprojektin ohjaaja haluaa tuhota valmiin elokuvan

Vuosia kehitteillä ollut projekti yritetään saada pois tuotantoyhtiön käsistä.

The Professor and the Madman -elokuvan käsikirjoittaja-ohjaaja Farhad Safinia (Apocalypto) yrittää oikeusteitse estää tuotantoyhtiö Voltage Picturesia julkaisemasta elokuvaa.

Oxford English Dictionary -sanakirjan kasanneesta James Murraysta sekä tätä mielisairaalasta käsin auttaneesta W.C. Minorista kertovaa elokuvaa ovat piinanneet lukuisat tuotanto-ongelmat, joista pääosassa esiintyvä Mel Gibson ja ohjaaja Safinia syyttävät tuotantoyhtiö Voltagea.

Safinia haluaa oikeusteitse saada käsiinsä Voltagen leikkaaman elokuvan, jotta voi tuhota sen. Ohjaajan mukaan Cannesissa esitetty ja Netflixillekin kaupiteltu elokuva ei ole hänen käsikirjoituksensa tai näkemyksensä mukainen. Ohjaaja sanoo, ettei ikinä luovuttanut tekijänoikeuksiaan tuotantoyhtiölle, eikä tehnyt minkäänlaista sopimusta elokuvan ohjaamisesta.

”Syytetty ottivat olemassa olevan materiaalin ja leikkasivat siitä version ilman näkemystäni tai osallisuuttani. En koskaan antanut heille lupaa tehdä omaa versiotaan elokuvasta”, Safinia kanteessaan.

 

Yhtenä todistuskappaleena Safinia käyttää The Professor and the Madman -elokuvan käsikirjoitusta, jonka voi nyt laillisesti lukea täältä.

Lähde: Variety

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut