Mikä hattutemppu! Suomalaiselokuva putsasi pöydän Pekingissä

Onnittelemme!

22.8.2022 12:30

Teemu Nikin ohjaama ja käsikirjoittama Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuva teki harvinaisen hattutempun.

Beijing International Film Festival palkitsi elokuvan festivaalin pääpalkinnolla, elokuvan käsikirjoitus palkittiin festivaalin parhaana ja Petri Poikolainen nimettiin parhaaksi miesnäyttelijäksi.

Parhaan näyttelijän palkinto oli Poikolaiselle jo kolmas kansainvälisiltä festivaaleilta – lisäksi hänet palkittiin viime keväänä Jussi-patsaalla.

”En voisi olla onnellisempi, en odottanut mitään tällaista mistään”, hehkuttaa Poikolainen.

”Aivan mahtavaa! Kolme pystiä toi etägaalaan juhlatunnelman, vaikka olinkin Suomessa kuumassa hotellihuoneessa pikkutakki päällä ilman housuja”, jatkaa Nikki.

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia  sai Suomessa ensi-iltansa viime vuoden syyskuussa. Siitä on kasvanut kansainvälinen menestystarina.

Venetsian elokuvajuhlien yleisöpalkinnolla sekä Antalya Golden Orangessa ja El Gounan elokuvajuhlilla palkittu elokuva oli myös ainoana suomalaiselokuvana South by Southwest -festivaalin ohjelmistossa.

”On tämä melkoista! Vaikka olemme jo keskellä kahden uuden elokuvan tuotantoa, niin Sokea mies se vaan jatkaa maailmanvalloitustaan”, elokuvan tuottaja Jani Pösö ihmettelee.

 

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia