MTV: Donald Sutherland rakastui suomalaisnaiseen ja oli elämänsä kännissä asuessaan Kainuussa: ”Siellä muuten juotiin viinaa paljon”

Näyttelijä myös osasi joitain sanoja suomea.

21.6.2024 11:01

Edesmennyt näyttelijälegenda Donald Sutherland antoi haastattelun MTV:lle vuonna 2014. Haastattelussa paljastui, että Sutherland asui puoli vuotta nuoruudessaan Suomessa.

”Kun hän kuulee, että toimittaja tulee Suomesta, hän laskee suomeksi liki kymmeneen ja väittää, että ”mine räkhästän sinye, perkhele”, MTV:n jutussa kirjoitetaan.

Sutherland oli laskelmiensa mukaan noin 19-vuotias, kun oli vaihto-oppilaana Otanmäellä, Kainuussa. Insinööriksi opiskellut näyttelijä kertoo ottaneensa myös paljon kuvia Turusta ja Helsingistä.

”Olin Otanmäellä tavattoman rakastunut suomalaiseen tyttöön. Hänellä oli hieno perhe, hänen isänsä kanssa uskalsin keskustella mistä vaan. Siellä muuten juotiin viinaa paljon”, Sutherland kertoi haastattelussa.

”En juurikaan lutrannut viinan kanssa. Eräänä iltana työkavereita tuli iso joukko asuntooni. Sitten minäkin olin pahimmassa kännissä kuin koskaan. Hoipuin ikkunan ääreen, katselin alas ja ajattelin, että voisin lentää. Onneksi palasin takaisin istumaan pöydän ääreen ja sanoi itselleni, että ’et voi lentää ja nyt korkki kiinni'”, Sutherland sanoi.

Sutherlandilla on myös toinen Suomi-yhteys. Ken Russellin ohjaamaa ja Michael Cainen tähdittämää Miljardin dollarin aivot -elokuvaa kuvattiin pitkälti Suomessa.

Lisää luettavaa