Muutoksen tuulet piiskaavat Helsingin valkokankaita – Kino Sheryl avaa ovensa Arabianrantaan

20.2.2015 09:31

Lopulta aika jättää meidät kaikki. Näin ikävästi on käymässä myös Maximille, Kluuvikadun legendaariselle elokuvateatterille, jossa on monet ilot, surut, rakkaudet ja kauhut koettu. Surullista.

KAVI (Kansallinen audiovisuaalinen instituutti) on siirtämässä ohjelmistonsa jo vuonna 1927 ovensa avanneesta Orionista uuteen, vuonna 2018 valmistuvaan keskustakirjastoon. Onneksi Helsingin kaupunginjohto on ilmoittanut halukkuutensa jatkaa keskustan pienen helmen, Orionin toimintaa.

Sitten on vielä Lasipalatsin Bio Rex, jonka kohtalo on edelleenkin avoin. Muutoksia tulemme näkemään, mutta millaisia ne ovat?

Kun vanha polvi murenee tomuksi, uudet yrittäjät nousevat raunioille vastasyntyneen velociraptorin tarmolla. Se on osa elämän sykliä. Ilman kuolemaa ei ole kehitystä, ilman kehitystä koko elämä pysähtyy.

Yksi näistä uusista yrittäjistä on Helsingin Arabianrantaan, Aalto-yliopiston yhteyteen perustettu Kino Sheryl. Launtaina 21.02. ovensa avaava nuorukainen jatkaa kunniakasta perintöä, tarjoamalla eskapismin suloisia kuvia niistä kiinnostuneille ahnaille katsojille.

300-paikkaisen Kino Sherylin ohjelmistossa tulemme näkemään niin suursuosikkeja ja blockbustereita kuin art housea ja indie-leffoja. Teatterissa näet myös Aalto-yliopiston Elokuvataiteen laitoksen tuotantoa.

Tämänhetkisestä ohjelmistosta löydät Oscar-ehdokkaita, Suomi-elokuvaa ja dokumentteja kohtuulliseen hintaan: viikonloppuisin kympin ja viikolla seitsemän euroa. Anna siis tukesi uudelle teatterille ja ota suunta kohti Hämeentie 135 C:tä.

Elokuvaohjelmiston löydät Kino Sherylin verkkosivuilta. Tykkää myös heidän Facebook-sivustaan.

(Episodi/NI)

Lisää luettavaa