Näillä näyttelijöillä on Oscarit mielessä – katso lista

Jotkut ovat päättäneet panostaa tänä vuonna ihan useamman elokuvan voimin. Näillä kymmenellä elokuvantekijällä on varmaan selkeä aikomus saada toisesta elokuvastaan se himoittu kultainen Oscar-pysti.

1. Andrew Garfield
hacksaw-ridge_garfield
Tämä nuori mies muistetaan eniten The Amazing Spider-Man -leffojen nimikkohahmona, mutta 2016 voisi olla hänelle läpimurto vakavassa Hollywoodissa. Garfieldilla on päärooli sekä Mel Gibsonin sotadraamassa Hacksaw Ridge että Martin Scorsesen historiallisessa spektaakkelissa Silence.

 

2. Mahershala Ali
oscar_mahershala-ali-_v1_sy1000_cr0014971000_al_
Netflixin House of Cardsin ja Luke Cagen faneille tuttu mutta muuten melko tuntematon Ali on nyt kohonnut suureksi nimeksi tänä vuonna. Hän on yksi ennakkosuosikeista huumediilerin rooliistaan Barry Jenkinsin draamassa Moonlight ja lisäksi Ali näyttelee sivuroolissa eläinlääkäriä Theodore Melfin draamassa Hidden Figures.

 

3. Amy Adams
arrival-amy-adams-_v1_sy1000_sx1600_al_
Tämä tunnettu punapää on tänä vuonna ylittänyt itsensä elokuva-urallaan. Hän on näytellyt kaksi isoa pääroolia 2016: Tom Fordin psykologisessa trillerissä Yön eläimet ja Denis Villeneuven tieteisdraamassa Arrival. Häntä on veikattukin vahvasti Oscar-ehdokkaaksi ainakin toisesta roolistaan.

 

4. Michelle Williams
oscar-michelle_williams-_v1_sy1000_sx1500_al_
Williams näyttelee tänä vuonna pääosaa kahdessa draamaelokuvassa: Kelly Reichardtin Certain Womenissa ja kriitikkojen ylistämässä Kenneth Lonerganin ohjaamassa elokuvassa Manchester by the Sea.

 

5. Jake Gyllenhaal
oscar-gyllenhaal-demolition-_v1_sx1777_cr001777743_al_
Tämä mies teki Tom Fordin jännitysnäytelmässä Yön eläimet unohtumattoman kaksoisroolin mutta on esiintynyt myös alkuvuodesta ilmestyneessä Jean-Marc Valleén draamassa Demolition.

 

6. Ben Affleckben_affleck_the-accountant

Tuotteliaaksi täytyy kutsua myös Affleckia, joka näyttelee kahdessä elokuvassa tänä vuonna. Accountant-trillerissä hän esittää elokuvan nimen mukaisesti kirjanpitäjää. Hänen toinen roolinsa on gangsteridraamassa Live by Night, joka on myös hänen ohjaamansa.

 

7. Elle Fanning
oscar-elle_fanning
Tämä näyttelijätär on vasta 18-vuotias mutta saanut silti aikaan kaksi kehuttua elokuvaa tänä vuonna. Hän on esiintynyt Ben Affleckin gangsteridraamassa Live by Night ja Mike Millsin draamakomediassa 20th Century Women.

 

8. Ryan Gosling
oscar-gosling-ryan-la-la-land-_v1_
Gosling esitti pääosaa tänä vuonna Damien Chazellen arvostelumenestykseksi nousseessa musikaalissa La La Land. Lisäksi hänet nähtiin rikoskomedia The Nice Guysin toisena päähenkilönä.

 

9. Jeff Nichols
oscar-jeff_nichols-_v1_sy1000_cr0015021000_al_
Tämä uusi ohjaajakyky on saanut aikaiseksi tänä vuonna sekä tieteistrilleri Midnight Specialin että arvostetun elämänkertadraaman Loving.

 

10. Pablo Larrain
oscar_pablo-larrain-_v1_sx1500_cr001500999_al_
Pääsi listalle toinenkin ohjaaja mukaan. Larrain on ohjannut vuonna 2016 kaksi elämänkertaelokuvaa, jotka ovat molemmat olleet arvostelumenestyksiä: Pablo Nerudasta kertova Neruda ja John F. Kennedyn vaimosta kertova Jackie.

Aiheeseen liittyvät elokuvat