Näin Steven Spielberg auttoi Christopher Nolania Dunkirk-sotaelokuvassa – Nolan puolestaan vetäytyi kilpailusta Spielbergin kanssa

Veteraanilta ohje nuoremmalle.

Christopher Nolan on loistava elokuvantekijä ja pystyisi tekemään elokuvansa varmasti ilman neuvojakin. Mutta kukapa haluaisi kieltäytyä Pelastakaa Sotamies Ryan -ohjaaja Steven Spielbergin ohjeista?

Nolan ja Spielberg tapasivat, kun Nolan pyysi Spielbergiltä mahdolllisimman hyvälaatuista kopiota Saving Private Ryan -elokuvasta, jotta voisi suunnitella omat taistelukohtauksensa Dunkirk-elokuvaan. Kyseinen kela oli katsottu vain 30 kertaa. Nolania kiinnosti erityisesti alun klassikoksi muodostunut taistelukohtaus Omaha Beachilla.

– Tietäen, että Chris on yksi maailman mielikuvituksellisimpia elokuvantekijöitä, neuvoni hänelle oli jättää mielikuvitus taka-alalle, kuten minä tein Ryanissa, Spielberg kertoi.

Nolan puolestaan sanoi elokuvan alusta, että se on todella kauhistuttava. Lisäksi sitä seuraavat kohtaukset olivat Nolanille kauhistuttavaa katsottavaa. Nolan ei halunnutkaan lähteä kilpailemaan Spielbergin saavutuksen kanssa, vaan alkoi etsiä toisenlaista jännitettä elokuvaansa.

Lähde: Cinema Blend

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut