Neil Gaiman Sandman-trolleista: ”He eivät pidä rokotuksista eivätkä äänestämisestä”

Gaimanilta melko tarkka havainto maailman toksisista trolleista.

15.11.2022 10:20

The Sandman -sarjakuvan luoja Neil Gaiman on saanut paljon lokaa niskaansa uuden Netflix-sarjan takia. Hänelle valitetaan milloin mistäkin.

The Sandman saa kuitenkin toisen kautensa ja Gaimanilta kyseltiin sarjaan liittyvistä asioista.

Gwendoline Christien esittämästä Luciferista on tullut paljon palautetta, mitä mieltä Gaiman siitä on?

– Lucifer näyttää androgyyniltä David Bowielta, eikä hänellä ole sukuelimiä, koska hän on enkeli, Gaiman kertoo Inverse-lehden haastattelussa.

Miksei Lucifer-sarjan Tom Ellisiä sitten palkattu rooliin?

– Osa tyytymättömistä ihmisistä on tietenkin Tom Ellis -faneja: ”Rakastan Tom Ellisiä! Lucifer pohjautuu häneen, joten mikset palkannut häntä?” Ja siis eihän hahmo perustu häneen. Hän näyttelee rakastettavaa kelmiä. Hän on rikkuri. Ei hän olisi toiminut Sandmanissa, koska halusimme pelotella ihmisiä.

Gaiman ei ole yllättänyt, että iso osa sarjaa kritisoivista ihmisistä ei ole edes lukenut alkuperäissarjakuvaa.

– Niin, ja aina välillä jotkut rupeavat valittamaan sarjan homohahmoista, jotka eivät heidän mukaansa olleet sarjakuvissa. Kysyn heiltä, että ovatko he lukeneet sarjakuvia, johon he vastaavat aina kieltävästi. Sanonkin vain, että ”he olivat homoja myös sarjakuvissa”, jonka jälkeen he syyttävät minua wokeismista, eikä kuulemma kukaan aio katsoa sarjaa. Ja yhtäkkiä olemme tv-sarjojen ykkönen koko maailmassa neljän viikon ajan. He syyttävät vielä siinäkin vaiheessa botteja sarjan suosiosta: ”Me vihaamme sinua! Olet woke!”

Gaiman ei tunne menettäneensä mitään, vaikkei palvelekaan trolleja. Hän on myös huomannut tietynlaisen kuvion näissä samaisissa ihmisissä.

– Se on todella omituista hupsuutta. Nämä valittajat eivät pidä homoista, mustista tai naisista. Ja kun tutkit heidän profiileitaan, he eivät pidä rokotuksista, demokraateista, eivätkä he oikein tykkää myöskään äänestämisestä.

The Sandmanin ensimmäinen kausi on parhaillaan katsottavissa Netflixissä. Alla traileri.

Lisää luettavaa