Neljän tähden rikosleffa nyt Viaplayssa – näyttelijäkaarti on aika vakuuttava

IMDb-arvosana on 6,9.

Elisa Viihde Viaplayn valikoimaan on lisätty rikoselokuva Legend (2015).

Tositarina kertoo identtisistä kaksosveljeksistä, gangstereista Ronald ja Reggie Kraysta, jotka terrorisoivat Lontoota 50- ja 60-luvuilla.

Näyttelijöinä Tom Hardy, Christopher Eccleston, Joshua Hill, Emily Browning, David Thewlis, Taron Egerton, Chazz Palminteri, Tara Fitzgerald sekä Paul Bettany. Ohjauksesta vastaa Brian Helgeland.

Episodin neljän tähden arvostelussa elokuvaa kehuttiin:

”Draaman pääpaino on veljesten erilaisuudessa, minkä ansiosta Hardyn tuplarooli tuntuu niin ällistyttävältä. Reggie oli kaksikon maltillinen ja parhaimmillaan charmikas puolisko, kun taas Ron oli mielenterveysongelmainen ja vainoharhaisia raivokohtauksia saava psykopaatti. Reggie oli sulavaliikkeinen naistenmies ja Ron petikumppaneitaan alistava homoseksuaali. Äärimmäisen mielenkiintoinen parivaljakko herää eloon Hardyn briljantissa käsittelyssä. Suoritus nousee samalle tasolle Jeremy Ironsin Erottamattomien (1988) kanssa.

Helgeland viljelee itselleen tunnusomaista mustaa huumoria, mikä sopii 60-lukulaiseen cockneygangsterimiljööhön kuin luonnostaan. Sokeeraavan väkivaltainen ja hätkähdyttävän hauska kulkevat Legendissa varoittamatta käsi kädessä. Tuotantosuunnittelu lavastuksineen ja puvustuksineen näyttää virheettömältä, mikä on myös brittiläisen mestarikuvaajan Dick Popen (The Reflecting Skin – lapsuuden loppuMr. Turner) ansiota.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on yksi viime vuosikymmenen parhaista brittiläisistä rikosdraamoista, joka resonoi Tappakaa Carterin (1971) ja Pitkän pitkänperjantain (1980) kaltaisia klassikoita.”

Alla traileri.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut