Netflix puolustaa aiheuttamaansa kohua: ”Cuties on nimenomaan lasten seksualisointia vastaan”

Netflix selvittelee mokaansa.

12.9.2020 16:12

Sosiaalisessa mediassa leviää Netflixin vastainen boikottikampanja. Ihmiset väittävät virheellisesti ranskalaisen Maimouna Doucouré ohjaaman Cuties-nimisen elokuvan seksualisoivan alaikäisiä lapsia. Sen väitetään olevan jollain tapaa pedofiliamyönteinen.

Kohu syntyi siitä, kun Netflixin USA:n osasto julkaisi elokuvasta todella seksualisoidun julisteen. Sen juonikuvauksessa kerrottiin myös, että tytöt twerkkaavat elokuvassa.

Netflix poisti virheellisen julisteen ja juonikuvauksen pian internetistä.

Lähes 200 000 ihmistä on kuitenkin boikotoimassa Netflixiä rajun julistemokan takia.

Doucouré on itse sanonut, että palkintoja voittanut elokuva on nimenomaan lasten seksualisointia vastaan. Se on teinitytön kasvutarina. 11- vuotias tyttö elää konservatiivisen äitinsä kanssa, ja löytää vapautensa tyttöjen tanssiklubista, joka kutsuu itseään Cutiesiksi. Tyttö haluaa kapinoida perheensä vanhoillisia asenteita vastaan. Doucouré on paljastanut, että tarina on omaelämäkerrallinen.

Nyt Netflix selittää tilannetta.

Cuties on sosiaalinen kommentti, joka nimenomaan vastustaa lasten seksualisointia. Sen voimakas tarina on voittanut palkintoja. Elokuva kertoo siitä, kuinka nuoret tytöt kohtaavat hirvittäviä paineita sosiaalisen median ja yhteiskunnan takia. Toivomme että jokainen, joka välittää näistä asioista katsoisi elokuvan.

Doucouré on saanut Netflixin julistemokan takia jopa tappouhkauksia.

Alla kohun aiheuttanut ja alkuperäinen juliste sekä elokuvan traileri, josta jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

Lähde: Unilad

Lisää luettavaa