Netflix-sarja herättää huolta Britanniassa – ihmiset saattavat uskoa totuutena

Vasta ilmestyi kolmas kausi.

Daily Mail kertoo mediapersoona ja politiikan toimittaja John Sergeantin, 75, huolista. Hän ei pidä siitä, miten Netflixin tuottamassa The Crown -sarjassa esitetään brittien kuninkaalliset.

Sergeantin mielestä on mahdollista, ettei kuninkaallisten kuvaaminen ”blockbuster” -tv-sarjassa ole edes soveliasta. Häntä harmittaa myös tapahtumien ajallinen ja tapahtumallinen muokkaaminen sarjan tarpeille sopivaksi.

Sarjaa on kritisoinut myös kuningatar Elisabetin entinen tiedotuspäällikkö Dickie Arbiter, joka kutsui sarjan kohtauksia ”mauttomiksi.” Arbiterin mukaan esimerkiksi sarjassa esitelty kuningattaren ja lordi Porchesterin suhde perustuu pelkkiin juoruihin. Buckinghamin palatsista puolestaan tiedotettiin, etteivät he ole missään vaiheessa hyväksyneet tai tarkastaneet etukäteen sarjan sisältöä.

Sergeant pelkää, että katsojat ymmärtävät sarjan kohtaukset tarkkoina todellisina tapahtumina.

– Nämä ovat vaarallisia aikoja kuninkaalliselle perheelle, Sergeant sanoi haastattelussa.

– Menneisyydessä meidän ja heidän välillä on ollut epäsuora sopimus. Odotamme heidän olevan siniverisiä ja etäisiä. Heidän puolestaan ei odoteta valittavan, jos mediassa esitetään yliampuvia tai vääriä tietoja, Sergeant selitti.

Hänen mukaansa tämä sopimus on nyt mahdollisesti rikottu. Hän pitää vaarana, että mitä hienompi ja paremmin tehty tuotanto on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä kansa ottaa sen totuutena.

Lähde: Daily Mail

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut