Netflixistä poistuu kaksi huippuluokan rikosleffaa – tarjolla lähes täydellistä elokuvaa

IMDb-arvosanat ovat 9,2 ja 9,0.

15.11.2023 04:30

Netflixin valikoimasta poistuu elokuvat Kummisetä (1972) ja Kummisetä osa II (1974).

Francis Ford Coppola maalaa ensimmäisessä osassa hyytävän muotokuvan sisilialaisen mafiaperheen vallan noususta ja laskusta Amerikassa. Elokuva on kuvaus niin italialaisen Corleonen perheen elämästä kuin heidän harjoittamasta likaisesta rikollisesta toiminnastakin.

Mario Puzon best-selleriin perustuvan tarinan antia ovat myös muun tähtikaartin vakuuttavat roolit. Vuonna 1972 Kummisetä sai kymmenen Oscar-ehdokkuutta, ja se palkittiin kolmella Oscarilla, muun muassa parhaana elokuvana.

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Marlon BrandoAl PacinoJames CaanDiane Keaton ja Robert Duvall.

Lenny Montana.

Näyttelijä Lenny Montana (Luca Brasi) oli niin hermostunut työskentelemisestä jo tuolloin arvostetun Brandon kanssa, että hän sekoili repliikeissään heidän ensimmäisessä yhteisessä kohtauksessa. Coppola piti hermostuneisuudesta ja päätti jättää sen elokuvaan.

Trilogian toisessa osassa tutustutaan Corleonen suvun juuriin ja seurataan Don Viton matkaa Sisiliasta New Yorkin järjestäytyneen rikollisuuden maailmaan.

Al Pacino.

Eräässä kohtaa elokuvaa taustanäyttelijä kävelee Robert De Niron esittämän Viton ohi. Hän tervehtii Vitoa ohikävellessään, vaikkei se kuulunut käsikirjoitukseen.

Ohjaaja Francis Ford Coppola ei pitänyt extran sooloilusta, mutta De Niro sen sijaan piti. De Niron mielestä tervehdys toi esiin sen seikan, että Vitoa arvostettiin alueella – Coppola päättikin lopulta sisällyttää hetken elokuvaan.

Leffat poistuvat Netflixistä 30. marraskuuta. Molemmat elokuvat ovat myös SkyShowtimessa ja Viaplayssa. Alla trailerit.

Lue myös: Jack Nicholsonille tarjottiin elokuvaroolia – istuu mieluummin puun alla ja lukee kirjaa – Episodi.fi

Lähde: IMDb, IMDb

Lisää luettavaa