Netlixin uusi huippuelokuva teki kovan tempun Amerikan elokuvateattereissa – suomalaiset saavat tyytyä suoratoistoon

Tulossa aatonaattona Netflixiin.

28.11.2022 17:22

Murhamysteeri Veitset esiin eli Knives Out saa jatko-osan Glass Onion: A Knives Out Mystery, joka tulee Netflixiin 23. joulukuuta.

Yhdysvalloissa Glass Onion on jo nähty teattereissa. Elokuva sai kiitospäivän aattona 23. marraskuuta rajoitetun teatteriensi-illan. Se keräsi viiden päivän aikana arviolta 12–15 miljoonan dollarin lipputulot. Netflix ei halua paljastaa elokuvan virallisia tuottoja, vaan kyseessä on ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemät arviot.

Vaikka Glass Onion pyöri vain 600 teatterissa, se olisi päässyt lippukassatilastojen kolmostilalle. Vertailun vuoksi tämän hetken ykkösleffa Black Panther: Wakanda Forever pyöri viikonloppuna 4258 teatterissa ja keräsi 65,8 miljoonaa dollaria.

Disneyn uutuusanimaatio Ihmeellinen maailma tuli Glass Onionin tapaan kiitospäivän aattona keskiviikkona ensi-iltaan 4174 teatterissa ja keräsi 18,5. miljoonaa dollaria viiden päivän aikana. Teattereita oli siis lähes seitsemän kertaa enemmän kuin Glass Onionilla.

Glass Onionin arvioidut 12–15 miljoonan dollarin lipputulot ovat erittäin kova saavutus, kun ottaa huomioon että kyseessä on eräänlainen epävirallinen teatterikierros, jonka tarkoituksena on saada elokuvalle näkyvyyttä ja nostaa katsojien odotuksia tulevaa suoratoistoensi-iltaa varten.

Daniel Craig nähdään jälleen yksityisetsivä Benoit Blancin roolissa, ja elokuvassa näyttelevät myös Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn ja Kate Hudson. Tämänkertainen murhamysteeri sijoittuu Kreikan aurinkoisiin maisemiin.

Ohjaajana ja käsikirjoittajana jatkaa Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi, Looper).

Suomessa elokuvaa ei teattereissa nähdä, vaikka Suomessakin jotkut Netflix-tuotannot ovat aiemmin saaneet pienimuotoisen teatterilevityksen. Todennäköisesti Netflix pitää Suomea liian pienenä markkina-alueena, kommentoi elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen Twitterissä.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa