Neurokriminologian ammattilainen yllättyi Jokerin mielenterveysongelmien realistisuudesta: ”Se on mahtava opetustyökalu”

Murhaajien aivoja tutkiva tiedemies ylistää Jokeria.

16.10.2019 15:31

Adrian Raine on tutkinut yli 40 väkivaltaisten rikollisten aivoja. Raine on maailman johtavia aivojen tutkijoita. Hän ymmärsi ensimmäisenä käyttää aivojen mallinnusta ja aivokuvausta murhaajien psykologian tutkimuksessa.

Raine yllättyi todella rajusti Joker-elokuvan psykologisesta realistisuudesta ja kuinka hyvin se käsittelee näitä ongelmia. Raine ei edes odottanut elokuvalta mitään, mutta onnistui silti suorastaan ällistymään elokuvan takia.

Todd Phillipsin ja Scott Silverin käsikirjoitus on Rainen mukaan hyvin realistinen kuvaus siitä, kuinka genetiikka, lapsuuden traumat, hoitamattomat mt-ongelmat ja yhteiskunnalliset ongelmat luovat tällaista Arthur Fleckissä nähtävää käyttäytymistä.

Raine oli erityisen vakuuttunut Joaquin Phoenixin roolisuorituksesta. Siitä, kuinka realistinen kuvaus se oli tällaisesta vakavasti häiriintyneestä ihmisestä. Hän on myös varma Phoenixin Oscar-ehdokkuudesta.

Lue pitkä juttu Vanity Fairista.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia