Nyt Amazon Primessa: Gerard Butler potkii terroristit takaisin Mulkvistaniin – brutaali ja poliittisesti epäkorrekti toimintaleffa

Kolmen tähden rymistely.

Amazon Primen valikoimaan on lisätty London Has Fallen (2016).

Babak Najafin ohjaamassa jatko-osassa Olympos on valloitettu -elokuvalle salaisen palvelun agentti Mike Banning joutuu suojelemaan Yhdysvaltojen presidenttiä Lontoossa, kun kostonhimoiset terroristit iskevät maailmanjohtajien kimppuun.

Pääosissa nähdään Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Angela Bassett, Melissa Leo ja Robert Forster.

London Has Fallenin Rotten Tomatoes -prosentti on 28. Episodin arviossa elokuva sai kolme tähteä. Alla on otteita arviosta.

London Has Fallen noudattaa tuttua tarinakaavaa. Alun joukkoverilöylyn laannuttua elokuva keskittyy seuraamaan Banningin yritystä pitää presidentti elossa ja tappaa samalla niin monta terroristia kuin mahdollista. Tässä elokuva myös onnistuu yli odotusten. Meno on törkeimmillään kuin Michael Winnerin kulttiklassikossa Väkivallan vihollinen 3 (1985), jossa Charles Bronson teurastaa omin käsin liki 80 rikollista.”

”Banningista on tehty vastaavanlainen tappokone, joka suorastaan tihkuu pyhää vihaa ja halveksuntaa terroristeja kohtaan. Ja jotta meno olisi mahdollisimman poliittisesti epäkorrektia, sankarin suosikkiaseeksi on valittu veitsi, jolla puukotetaan brutaalisti ainakin tusinan verran pahiksia. Teurastuksen lomassa sutkautellaan ”painukaa takaisin Mulkvistaniin” -tyylisiä tyhmiä mutta hauskoja matalaotsaisuuksia. Mieleen muistuvat myös Steven Seagalin kultakauden toimintahelmet, joissa pahiksia kohdeltiin poikkeuksellisella julmuudella.”

Amazon Primen valikoimaan lisättiin samalla myös Olympos on valloitettu (2013).

Katso London Has Fallenin traileri alta.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut