Nyt Amazon Primessa: Suoraviivaista ja räjähtävää toimintaa – ”Katsoja tietää, että mikään ei tule olemaan pyhää”

Kolmen tähden rymistely.

Amazon Primen valikoimaan on lisätty Olympus on valloitettu (Olympus Has Fallen, 2013).

Antoine Fuquan ohjaama toimintaelokuva kertoo Yhdysvaltojen presidentin entisestä turvamiehestä, Mike Banningista, joka on joutunut epäsuosioon. Kun Valkoinen talo joutuu terroristihyökkäyksen kohteeksi, turvamies yrittää pelastaa presidentin.

Pääosissa nähdään Gerard Butler, Morgan Freeman, Aaron Eckhart, Melissa Leo, Angela Bassett, Ashley Judd, Dylan McDermott ja Rick Yune.

Elokuvan Rotten Tomatoes -prosentti on 50. Episodin arviossa Olympos on valloitettu sai kolme tähteä. Alla on otteita arviosta.

”Elokuvan kuvamaailma on brutaali monessa mielessä. Se toisintaa Washington D.C:hen sijoittuvassa terroristi-iskussaan paikoin New Yorkin kaksoistornien tuhon kuvastoa välähdyksenomaisesti tavalla, joka saa suomalaisenkin katsojan hieromaan silmiään. On vaikea sanoa onko kyseessä pelkkä mauttomuus vai myös kylmä laskelmointi, mutta halpamaisuudessaan temppu toimii: katsoja tietää, että mikään ei tule olemaan pyhää.”

”Empatiakyvyttömyyttä kuvastaa myös valtavan ihmismäärän käyttäminen vain riekaleiksi ammuttavina ja räjäytettävinä lavasteiden osina. Sekin kääntyy elokuvan eduksi, sillä kun Fuqua pakottaa katsojan mekaanisesti välittämään joistakin harvoista nimen ja persoonallisuuden rippeitä saavista hahmoistaan, heidän puolestaan on pakko myös pelätä. Kukaan tai mikään ei ole turvassa.”

Katso traileri alta.

YouTube video

Lähde: Flixable

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut