Nyt C Moressa: Laskuvarjojääkärit hyppäävät linjojen taakse Normandiaan – alku sopisi Pelastakaa sotamies Ryan -elokuvaan

IMDb-arvosana on 6,6.

26.12.2021 06:00

C Moresta voi katsella nyt erikoisemman sotaelokuvan nimeltään Overlord (2018).

Juuri ennen Normandian maihinnousua, toisen maailmansodan aikana, joukko amerikkalaisia laskuvarjojääkäreitä hyppää sotilaskoneesta vihollislinjan puolelle. Vihollinen pommittaa heidän konettaan ja suurin osa sotilaista kuolee hypyn aikana tai he tulevat natsien tappamaksi laskeutuessaan. Muutamilla eloonjääneillä on kuitenkin tärkeä tehtävä edessään: saksalaisen radiotornin tuhoaminen, joka sijaitsee pienessä kylässä Normandiassa.

Joukko saa apua muutamalta paikalliselta kyläläiseltä. Heidän hyvä onnensa ei kuitenkaan kestä kauaa, sillä pian he huomaavat, että tätä pientä kylää eivät ole vain valloittaneet natsit, mutta kyläläiset ovat myös salaisten natsikokeiden uhreja. Tällä karmealla salaisuudella voi olla katastrofaaliset mittasuhteet.

Näyttelijöinä Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, Mathilde Ollivier ja John Magaro. Ohjauksesta vastaa Julius Avery.

Episodin arvostelussa Overlord sai neljä tähteä:

”Elokuvan avaava lentotaistelukohtaus olisi sopinut Steven Spielbergin Pelastakaa sotamies Ryaniin, ja jatkokin peilaa hyvin sodan sattumanvaraisen oloista todellisuutta. Mutta mitä pitemmälle sotilaat etenevät, sitä mielikuvituksellisempaan maailmaan he joutuvat. Loppupuoli onkin jo aivan puhdasta genreroiskuttelua.”

Alla traileri.

Myös Pelastakaa sotamies Ryan on parhaillaan C Moren valikoimassa: Nyt C Moressa: Neljänneksi parhaaksi äänestetty huima sotaleffa – ei tästä paljon voi parantaa – Episodi.fi

Lisää luettavaa