Nyt C Moressa: Neljänneksi parhaaksi äänestetty huima sotaleffa – ei tästä paljon voi parantaa

IMDb-arvosana on 8,6.

C Moren valikoimassa on nyt katsottavana Pelastakaa sotamies Ryan (1998).

Esquiren listauksessa valittiin kaikkien aikojen paras sotaelokuva, ja neljänneksi päätyi Pelastakaa sotamies Ryan. Vaikka elokuva on arvostettu, sitä kritisoitiin aikoinaan sen epärealistisuudesta, sillä monien mielestä armeija ei olisi lähettänyt joukkoa etsimään yhtä sotilasta.

Elokuvan alkukohtauksen tiedettiin heti olevan klassikkoainesta. Lopulta leffa yhdisti draamaa ja sotimista niin hyvin, että myös koko elokuvasta klassikko – ja ainakin Esquiren äänestyksessä kaikkien aikojen neljänneksi paras sotaelokuva. Alla kärkikymmenikkö.

  1. Kauriinmetsästäjä
  2. Veteen piirretty viiva
  3. The Hurt Locker
  4. Pelastakaa sotamies Ryan
  5. Ran
  6. Ilmestyskirja. Nyt.
  7. Platoon
  8. Kwai-joen silta
  9. Schindlerin lista
  10. Patton

Tom Sizemore kärsi huumeriippuvuudesta kuvausten aikana. Ohjaaja Steven Spielberg sanoikin Sizemorelle, että hänet testataan kuvauksissa joka päivä ja hänet irtisanottaisiin, vaikka testitulos olisi positiivinen kuvausten loppuvaiheessakin. Sizemore pystyi olemaan ilman huumeita kuvausten ajan, mutta hän on langennut niihin useita kertoja myöhemmin.

Alla traileri. Lue myös: Maailman menestynein elokuva lisättiin HBO Maxiin – leffasta loukkaantuneille piti lisätä alkuun selittävä teksti – Episodi.fi

YouTube video

Lähde: Esquire

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut