Nyt Disney Plussassa: Wes Andersonin satumainen animaatioelokuva sopii muillekin kuin koiraihmisille

Tästä elokuvasta kissat ovat kateellisia.

22.4.2023 12:00

Jos pitäisi valita omintakeisin ohjaaja Hollywoodin tämän hetken ykköstekijöistä, pääsisi monien papereissa listalle Wes Anderson. Ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottajan elokuvia ovat esimerkiksi läpimurto Royal Tenenbaums, ehkä tunnetuin The Grand Budapest Hotel ja toissavuotinen The French Dispatch.

Ohjaajan elokuvia on vaikea kategorisoida yhteen genreen, mutta niitä yhdistä huumori, mieleenpainuva visuaalisuus ja satumaisuus niin kerronnassa kuin tapahtumissa. Anderson myös vetää puoleensa eturivin näyttelijöitä – myös sivurooleihin.

Monilta on Andersonin ympärillä pyörivästä pöhinästä huolimatta saattanut jäädä huomaamatta vuonna 2018 julkaistu animaatioelokuva The Isle of Dogs. Stop motion -tekniikalla toteutettu leffa kertoo japanilaisesta kaupungista, jonka korruptoitunut johto päättää lähettää kaikki taajaman koirat eristetylle saarelle. Pormestarin ottopoika ei omasta hauvastaan suostu hevillä luopumaan ja karkaa etsimään tätä samalla, kun kaupungissa vastarinta päättäjiä vastaan kiihtyy.

Isle of Dogs on nyt katsottavissa Disney+ -palvelussa. Pääosissa Bryan Cranston, Bob Baladan, Edwart Norton, Jeff Goldblum, Bill Murray, Koyu Rankin, Scarlett Johansson ja Tilda Swinton.

 

Lisää luettavaa