Nyt HBO Maxissa: Huippuleffa on sekä älyttömän hauska että todella outo – suositeltavaa katsottavaa!

IMDb-arvosana on 7,8.

16.6.2022 22:45

HBO Maxissa on nyt komediaa ja fantasiaelementtejäkin sisältävä elokuva Being John Malkovich (1999).

Marionettitaiteilija Craig Schwartzin ura ei suju hyvin. Hänen vaimonsa puolestaan on työhullu lemmikkikaupan pitäjä, joka kirjaimellisesti tuo työt kotiin. Pariskunnalla ei ole rahaa, ei intohimoa eikä pakotietä arjesta. Kun muutakaan ei ole tarjolla, Craig ottaa vastaan työn arkistoijana LesterCorpissa, kummallisessa yrityksessä, joka toimii Manhattanilla sijaitsevan toimistorakennuksen kerroksessa numero seitsemän ja puoli. Craig löytää yllättäen yrityksen takaa pienen puisen oven, joka johtaa mystiseen tunneliin.

Ohjaajana Spike Jonze, käsikirjoittajana Charlie Kaufman. Näyttelijöinä John Cusack, John Malkovich, Cameron Diaz, Catherine Keener, Mary Kay Place, Orson Bean sekä Charlie Sheen.

John Malkovichia lähestyttiin elokuvan tiimoilta useita kertoja, ja hän rakasti käsikirjoitusta. Näyttelijä ja hänen tuotantoryhmänsä kuitenkin katsoivat, että toinen näyttelijä sopisi rooliin paremmin. Malkovich tarjoutuikin auttamaan elokuvan tuotannossa, mutta kieltäytyi näyttelemästä siinä. Lopulta muutaman vuoden kuluttua Malkovichin tahto murtui, ja hän suostui näyttelemään elokuvassa. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Breaking Badin terhakan Betsy Brandtin, 49? Tältä hän näyttää nykyään – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia