Nyt HBO Maxissa: Toimintaleffaa kuvattiin myös Suomessa – päänäyttelijä teki suurimman osan stunteista itse

IMDb-arvosana on 6,8.

26.12.2021 01:50

Hanna (2011) ei ole tavallinen toimintaelokuva. Se alkaa Suomen lapista, jossa isä (Eric Bana) ja tytär (Saoirse Ronan) asustelevat pienessä mökissä.

Banan hahmolla on CIA-taustaa ja jostain syystä hän on kouluttanut tytöstään taitavan salamurhaajan. Alun viileiden Lapin tunnelmien jälkeen tytär lähteekin kiertämään maailmaa. Kyseessä ei ole kuitenkaan tavallinen reppureissu.

Elokuva ei ole tyyliltään mikään perinteinen toimintaelokuva. Sitä leimaa omalaatuinen satumainen ja surrealistinen tunnelma. Tämä nostaakin sen tusinatoimintojen yläpuolelle. Mestariteoksen tasolle ei kuitenkaan päästä, mutta elokuvan katsoo jo sen erikoislaatuisuuden vuoksi.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä ja siitä tuumittiin näin:

”Hanna ei kuitenkaan ole tavallinen trilleri. Se on kekseliäästi toteutettu seikkailu, jossa on jännityselokuvan lisäksi aineksia saduista ja vaikkapa Ihmemaa Ozista. Elokuva sisältää useita vetäviä kohtauksia kuten takaa-ajo konttisatamassa ja surrealistinen loppujakso berliiniläisessä huvipuistossa. Elektroduo The Chemical Brothersin sykkivä ja hypnoottinen musiikki sopii vauhtiin loistavasti.”

Elokuvan ohjaajana toimii muun muassa Anna Karenina -elokuvasta tuttu Joe Wright. Kylmäverisenä CIA-pomona nähdään Cate Blanchett. Saoirse Ronan teki elokuvassa suurimman osan stunteista itse. Alla traileri.

Lue myös: Kate Winslet tunsi olonsa hyväksi uuden leffansa lesboseksikohtauksessa – ”Mene tuonne alas” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia