Nyt HBO Maxissa: Yksi vuoden 2022 parhaita elokuvia – rikosmysteeri on neljän tähden tapaus

IMDb-arvosana on 7,3.

17.5.2024 05:30

HBO Maxin valikoimassa on nyt elokuva Decision to Leave (2022). Se tarjoaa draamaa, romantiikkaa ja mysteerin pakattuna rikostrillerin muotoon. Se selvisi Episodin toimituksen valitsemalle Top-listalle: Vuoden 2023 parhaat elokuvat ovat tässä – Näitä leffoja ei pidä missata! – Episodi.fi

Tarinassa etsivä Hae-joon saa tavallisesta poikkeavan tehtävän, kun hän päätyy selvittämään vuorelta pudonneen miehen kuolemaa. Onko kyseessä itsemurha vai liittyykö asiaan muutakin? Tutkinnan myötä löytyy epäilty, ja samalla Hae-joon vajoaa syvälle petoksen ja intohimon suohon.

Ohjaajana Park Chan-wook (Oldboy). Näyttelijöinä Tang Wei, Park Hae-il, Lee Jung-hyun, Go Kyung-pyo, Park Yong-woo sekä Kim Shin-young.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa neljä tähteä:

”Taattua laatua eteläkorealaiselta mestarilta, jonka tyyli on kypsynyt varmaksi ja klassiseksi. Omaperäinen ja viihdyttävä draamajännäri.”

Park Chan-wook sai inspiraationsa elokuvaan ruotsalaisten kirjailijoiden Maj Sjöwallin ja Per Wahlöön Martin Beck -kirjoista. Park ehdotti elokuvaa tehtäväksi idealla: ”Mitä jos Martin Beck rakastuisi epäiltyyn?”

Alla traileri.

Lue myös: Nyt suoratoistona: Tuhmassa komediassa piiskataan Maggie Gyllenhaalia pepulle – vastanäyttelijälle kohtaus ”ei ollut vaikea” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia