Nyt HBO Nordicilla: Oscareilla palkittu elokuva huumerikollisuudesta – leffaan päätyi kohtaus jossa ei näytellä lainkaan

IMDb-arvosana on 7,6.

17.8.2020 05:45

HBO Nordicin valikoimassa on nyt elokuva Traffic (2000).

Robert Wakefield on Ohion osavaltion korkeimman oikeuden tuomari. Tiukan linjan mies valitaan johtamaan valtakunnallista taistelua huumeita vastaan. Wakefieldin taistelu muuttuu henkilökohtaiseksi, kun oma tytär sortuu crack-kokaiiniin. Huumepoliisi Javier Rodriguez on taistelun etulinjassa ja yrittää selvitä hengissä konnien keskellä. Helena Ayala puolestaan havahtuu todellisuuteen, kun hänen miehensä pidätetään huumerikollisena. Neljällä Oscarilla palkittu elokuva antaa huumeiden vastaisesta taistelusta hieman sävykkäämmän kuvan kuin yleensä alan filmeissä. Benicio Del Toro pokkasi ansaitusti Oscarin huumekytän roolistaan.

Elokuvassa nähdään Meksikon ja Yhdysvaltain rajalla kohtaus, jossa Michael Douglas keskustelee tullipäällikkö Rudy M. Camachon kanssa. Kyseessä ei ole näytelty kohtaus, vaan Douglas on siinä omana itsenään valmistautumassa rooliinsa. Ohjaaja Steven Soderbergh alkoi kuitenkin kuvata hetkeä ja rukoili mielessään, ettei Camacho kutsuisi Douglasia näyttelijän omalla nimellä.

Del Toron ja Douglasin lisäksi elokuvassa nähdään muun muassa Catherine Zeta-Jones sekä Don Cheadle.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia