Nyt HBO Nordicissa: Trillerissä suunnitellaan pako kidnappaajan kynsistä – mieleen tulee Natascha Kampuschin kohtalo

IMDb-arvosana on 8,1.

HBO Nordicissa on nyt katsottavana pakotarina Room (2015).

Jack on eloisa viisivuotias poika, jota kasvattaa rakastava äiti. Kuten kuka tahansa hyvä vanhempi, äiti tahtoo tarjota Jackille turvallisen ja huolettoman lapsuuden täynnä leikkejä ja tarinoita – mutta kaksikon elämä on kaukana normaalista. He ovat ansassa, vankeina ikkunattomassa yhdeksän neliömetrin huoneessa.

Äiti on luonut Jackille huoneeseen kokonaisen oman maailman. Hän on myös valmis uhrauksiin taatakseen, että Jack saa vankeudessakin elää täyttä elämää. Päivä päivältä Jackin uteliaisuus kasvaa ja äidin voimat vähenevät. Lopulta kaksikko laatii uhkarohkean pakosuunnitelman ja päätyy kohtaamaan uuden pelottavan vihollisen: todellisen maailman.

Episodin neljän tähden arvostelussa todettiin näin:

”Sanotaan suoraan: Room ei ole helppoa katsottavaa. Emma Donoghuen sovitus omasta Booker Prize -ehdokkuuden saaneesta kirjastaan sukeltaa paikoin syvälle hyytävien tosielämän tapahtumien kuten Fritzl-tapauksen ja Natascha Kampuschin kohtalon inspiroimaan etovaan pimeyteen. Irlantilaisohjaaja Lenny Abrahamson onnistuu kuitenkin kääntämään synkän aihepiirin toistaiseksi lähinnä valtavirtaa olevaksi ja helpoimmin lähestyttäväksi elokuvakseen.”

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Brie Larson, Jacob Tremblay, Joan Allen ja William H. Macy.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut