Nyt Netflixissä: Erinomainen historialeffa häikäisevillä tähdillä – Keira Knightley oli menettää roolin ulkonäkönsä vuoksi

IMDb-arvosana on 7,8.

Naisten ja miesten väliset, nykyihmistä ihmetyttävät pariutumiskuviot saavat vähintään hymynkareen aikaiseksi elokuvassa Ylpeys ja ennakkoluulo (2005).

Jane Austenin romaaniin perustuvan romanttisen draaman keskiössä on Elizabeth Bennetin ja herra Darcyn hiljalleen kehkeytyvä rakkaus 1800-luvun Englannissa. Ylpeyden ja väärinkäsitysten takia monen muunkin onni on vaarassa.

Ohjauksesta vastaa Joe Wright. Pääosissa nähdään Keira Knightley, Matthew MacFadyen, Brenda Blethyn, Donald Sutherland, Rosamund Pike, Jena Malone sekä Simon Woods.

Wright ei alun perin ollut innokas Knightleyn roolin suhteen, sillä hän uskoi hänen olevan liian kaunis. Näyttelijän tapaamisen jälkeen hän muutti mielensä Knightleyn poikatyttömäisen asenteen ansiosta.

Toisena taustatietona mainittakoon, että MacFadyenilla on huono näkö. Leffassa nähdyssä sumuisessa kohtauksessa ohjaaja Wrightin piti heiluttaa kuvan ulkopuolella punaista lippua, jotta näyttelijä tiesi minne kulkea.

Alla traileri.

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut