Nyt Netflixissä: Harmin paikka – Odotettu uutuussarja ei ansaitse yhtä tähteä enempää

Sarjakuvista ja fantasiasta kiinnostuneiden katsojien pitkä odotus päättyi lässähdykseen.

Kiehtovaan kauhusarjakuvaan perustuva Netflix-sarja Locke & Key on ikävä esimerkkitapaus, mitä laiska käsikirjoitus ja nuoremman kohderyhmän tavoittelu tekevät viihdetuotteelle.

Alkuperäismateriaalia on siistitty pari ikärajapykälää alemmas jo sarjan alkusysäyksessä, millä on suoria vaikutuksia hahmojen myöhemmän käytöksen uskottavuuteen.

Vaikka maagisten avainten kauhukartanosta kertova sarja näyttää ulkoisesti hyvältä, on ilkeällä tavalla selvää, että budjettia on säästelty.

Suuri osa tehosteita vaativista kohtauksista on vain tylysti leikattu tarinasta pois ja korvattu huonosti näytellyllä draamalla. Sarjan aikuisnäyttelijät ovat aivan kammottavia. Vain Locken perheen lapsikolmikko saa niukasti hyväksytyt paperit.

Kinseyn ja Tylerin kohtalot ovat kiinnostavia ja näyttelijät kelvollisia. He eivät kuitenkaan saa mitään tukea muulta tuotantotiimiltä.

Koska päähenkilöt eivät sarjassa puolusta kartanoaan pahuudelta tai muutenkaan hyödynnä kiinnostavia avaimia, on vaikea innostua näiden lapamatojen puolesta.

Locke & Key -sarjan ensimmäinen kausi tuli Netflixiin katsottavaksi 7. helmikuuta.

Jani Svensk

Tähdet ★