Nyt Netflixissä: kauhuklassikon K18-leiman saanut uusintaversio: ”Verinen, inhottavan tarkka efektityö tuntuu vatsanpohjassa”

Verinen uusintaversio on nyt katsottavissa.

18.11.2017 01:00

Evil Dead (2013) on lisätty Netflixin valikoimaan.

Fede Alvarezin ohjaustyö on uusintaversio Sam Raimin kauhuklassikosta vuodelta 1981. Tarinassa seurataan ystävyksiä, jotka matkustavat syrjäiselle mökille. Ystävykset löytävät mystisen kirjan, jonka avulla he vahingossa herättävät joukon demoneja.

Pääosissa nähdään Jane Levy, Shiloh Fernandez, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas ja Elizabeth Blackmore.

Suomessa K18-ikärajan saanut Evil Dead on suhteellisen onnistunut uusintaversio. Episodin arviossa elokuva sai aikoinaan kolme tähteä.

”Uusintaversio on säilyttänyt edeltäjänsä väkivallan määrän. Verinen, inhottavan tarkka efektityö tuntuu vatsanpohjassa. Huomaa kyllä, että kunnolla tehdyt käytännön efektit vaikuttavat paljon aidommilta kuin parhaatkaan digitaaliset verilöylyt. Paikoin elokuva on varsin jännittävä. Toisin kuin alkuperäinen uusintaversio ei kuitenkaan luota katsojiensa mielikuvitukseen ja näyttää kaikkea hieman liikaa.”

”Tasapainottelu pelottelun ja mustan huumorin välimaastossa toimii lopulta varsin hyvin. Vakavahkon alkupuolen jälkeen verellä mässäilyn määrä nousee tasaiseen tahtiin. Lopun hurmesateessa saadaan kuulla jo letkautuksiakin. Hysteriaruuvin kiristäminen tapahtuu tasaisesti, mutta hiukan vielä kireämmälle senkin olisi voinut polkaista.”

Katso traileri alta.

Lähde: Allflicks

Lisää luettavaa