Nyt Netflixissä: Kolmen Oscar-ehdokkuuden huippuleffa – Tähtinäyttelijä siirtyi ohjaajaksi ja onnistui huikeasti

Rauhallinen rantaloma saa häiritsevän käänteen, kun läheiseen huvilaan majoittunut nuori äiti herättää muistoja menneisyydestä.

4.10.2022 10:02

Näyttelijä Maggie Gyllenhaal osoittaa jo esikoisohjauksellaan olevansa lahjakas myös kameran takana. Nyt Netflixiin lisätty Tyttären varjo (The Lost Daughter) sai viime Oscar-kisassa kolme ehdokkuutta.

Olivia Colman oli ehdolla naispääosasta ja Jessie Buckley naissivuosasta. Gyllenhaal, joka ei itse näyttele elokuvassa, sai ehdokkuuden sovitetusta käsikirjoituksesta.

Elokuva ei lopulta voittanut yhtään pystiä, mutta ehdokkuudet olivat ehdottomasti ansaittuja.

Elena Ferranten romaaniin perustuva elokuva kertoo merenrantalomalle lähtevästä Ledasta, joka seuraa rannalla kohtaamaansa äidin ja tyttären toimia. Dakota Johnsonin esittämä Nina saa Ledan muistelemaan omia kokemuksiaan äitinä.

Ferranten romaani on melko lyhyt ja tarina päällisin puolin simppeli. Gyllenhaal on siirtänyt sen valkokankaalle ilman suuria muutoksia tai karsimisia. Kirjan psykologinen jännite välittyy hyvin.

Colman ja Buckley eivät ole kovin samannäköisiä, joten aluksi on vaikea mieltää heitä samaksi henkilöksi eri aikakausina, ja se vähentää elokuvan tehoa.

Tyttären varjo lisättiin Netflixiin 2. lokakuuta.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★★

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa