Nyt Netflixissä: Suomalaisten sotateoksien aatelia – räjähdyskohtaus huomioitiin ulkomaita myöden

IMDb-arvosana on 8,3.

HBO Nordicin valikoimasta löytyy nyt suomalainen sotaelokuva Tuntematon sotilas (2019) minisarjana.

Tarinassa suomalaisen konekiväärikomppanian sotilaat suuntaavat taisteluun. He kohtaavat epämiellyttävän totuuden sodasta, ja se jättää jälkensä heihin ja koko kansakuntaan.

Vuonna 2017 Screen Daily -lehti käsitteli jutussaan Aku Louhimiehen ohjaamaa elokuvaversiota. Lehti huomioi muun muassa vaikuttavan räjähdyskohtauksen.

Leffa rikkoi Guinnessin ennätyksen räjähteiden määrässä yhdessä kohtauksessa, sillä niitä käytettiin hulppeat 70,5 kiloa. Aiemmin johtopaikkaa piti Spectre (2015).

Elokuvan efektiryhmän johtajana toimi Duncan Capp, joka on työskennellyt muun muassa Batman Begins ja Troy -elokuvissa. Hän tiesi, että räjähteitä käytettiin paljon, mutta tajusi vasta myöhemmin, että ennätys rikkoontui.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin elokuvaversiosta näin:

Steven Spielbergin Pelastakaa sotamies Ryan ja Terrence Malickin Veteen piirretty viiva, jotka molemmat ilmestyivät vuonna 1998, ovat antaneet valtavasti vaikutteita nykyajan sotaelokuville, ja ne näkyvät myös Tuntemattomassa sotilaassa sekä käsikirjoituksessa, visuaalisessa ilmeessä että äänimaailmassa. Tekijät ovat nämä vaikutteet myöntäneetkin, mutta silti vuoden 2017 Tuntematon sotilas ei matki mitään vaan seisoo omilla jaloillaan.”

Lähde: Screen Daily

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut