Nyt Netflixissä: Will Smithin flopannut toimintaleffa vuodelta 2019 – alun perin pääosassa piti olla Clint Eastwood

IMDb-arvosana on 5,7.

Netflixistä voi nyt katsella flopanneen Will Smith -elokuvan Gemini Man (2019). Elokuvan mielenkiintoisinta antia on tietokonegrafiikalla ehostettu nuorempi versio Smithistä, joka näyttelee sekä vanhempaa että nuorempaa versiota itsestään.

Henry Brogan on entinen sotilas ja nykyään valtion viranomaisille työskentelevä palkkatappaja, joka päättää viimeisimmän tehtävänsä jälkeen jäädä eläkkeelle. Hänen viimeisessä tehtävässään on kuitenkin jotain hämäräperäistä. Alkaessaan tutkia outojen huhujen paikkansapitävyyttä, Henry saa kannoilleen hänen omaa henkeään tavoittelevan palkkatappajan, joka tuntuu ennakoivan hänen jokaisen liikkeensä. Yhdessä nuoren nais-agentin, sekä vanhan ystävänsä Baronin kanssa, Brogan matkaa Kolumbiaan ja Budapestiin etsimään vastauksia.

Episodin kahden tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Vaikka Gemini Man on iloinen yllätys uuden tekniikan käytön osalta, se on auttamattoman tavanomainen ja yllätyksetön toimintaelokuva. Gemini Man tuntuu enemmän 120 fps -testiltä kuin itsenäiseltä elokuvaltaan. Se tuntuu jatkuvasti projektilta, jonka Lee on hyväksynyt vain päästäkseen leikkimään uudella tekniikalla ja testailemaan sen sopivuutta toimintaelokuviin. Gemini Man on harvinaisen sydämetön ja tylsä elokuva, jonka käsikirjoitus on kömpelö ja sisältää hurjan paljon selittyä näinkin yksinkertaisessa tarinassa.”

Joitakin lukijoita kiinnostanee tieto, että Gemini Mania puuhattiin jo 90-luvulla. Alkuperäinen käsikirjoitus tehtiin Clint Eastwoodille, ja ohjaajaehdokkaita puolestaan on ollut ainakin Curtis Hanson, Joe Carnahan ja Tony Scott. Päärooliin on matkan varrella ollut ehdolla iso liuta muitakin näyttelijöitä Eastwoodin lisäksi.

Teknologia löi kuitenkin vielä tuolloin kapuloita rattaisiin – Disneyn efektipaja The Secret Lab kyllä yritti kehittää elokuvassa tarvittavaa tekniikkaa The Human Face Project -nimen alaisuudessa, mutta lopulta projekti jäi yritykseksi, ja tuotannosta luovuttiin.

Alla traileri sekä video elokuvan kulisseista.

YouTube video

YouTube video

Lähde: IMDb, Wikipedia

Aiheeseen liittyvä video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut