Nyt on huippuluokan toimintascifi – väkivaltaiselle nostalgiatripille pääsee Prime Videossa

IMDb-arvosana on 7,6.

7.11.2023 05:30

Prime Videon valikoimassa on nyt elokuva Robocop (1987).

Leffa on kulttiohjaaja Paul Verhoevenin ja käsikirjoittaja Ed Neumeierin visioima dystooppinen tulevaisuudenkuvaus Detroitista. Sama kaksikko teki yhdessä myös elokuvan Starship Troopers (1997).

RoboCopin käsikirjoittaja Ed Neumeier sai idean Robocopin käsikirjoittamiseen Blade Runner -julisteesta. Hänelle kerrottiin, että elokuva kertoo poliisista, joka jahtaa robotteja. Neumeier käänsi ajatuksen hiukan eri kulmaan, ja kirjoitti RoboCopin käsikirjoituksen.

Nancy Allen.

Hauskana triviana kerrottakoon, että Peter Weller ei mahtunut robottihaarniska päällään poliisiautoon. Hän olikin autokohtauksissa poliisiauton sisällä alushousuissaan, pitäen päällään vain yläosaa robottihaarniskasta. Illuusio haarniskan yllä olemisesta luotiin sopivilla leikkauksilla.

RoboCop on tällä hetkellä ajankohtainen, sillä juuri julkaistiin peli nimeltään Robocop: Rogue City. Sen pitäisi olla elokuville uskollinen toimintaseikkailu.

Muita elokuvan näyttelijöitä ovat Nancy Allen, Ronny Cox, Kurtwood Smith ja Miguel Ferrer. Alla elokuvan ja pelin traileri.

Lue myös: Muistatko Indiana Jones -leffan Kate Capshaw’n? Tältä 70 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia