Nyt on pätevä trilleri kauhumaisin elementein – leffa löytyy Prime Videosta

IMDb-arvosana on 7,1.

31.10.2023 04:15

Prime Videossa on nyt elokuva Don’t Breathe (2016). Leffaa voi pitää kauhunakin, mutta siinä ei ole yliluonnollisia elementtejä.

Tarinassa kolme kaverusta murtautuu varakkaan, sokean miehen taloon kuvitellessaan selviytyvänsä ryöstöstä seuraamuksitta. He ovat väärässä.

Ohjaajana Fede Alvarez. Näyttelijöinä Jane Levy, Stephen Lang, Daniel Zovatto, Dylan Minnette sekä Sergej Onopko.

Episodi arvosteli elokuvan neljän tähden arvoiseksi:

”Stephen Lang on erinomainen. Avatarista tuttu äijien äijä esittää nyt yllättävän haavoittuvaista mutta kovapäistä entistä sotilasta, jolla on enemmän kuin yksi ässä hihassaan. Jane Levy on hyvä Rockyna, mutta koko kolmikko tuntuu posottavan leffan läpi automaattivaihteella. Kukaan heistä ei ole kovin mieleenpainuva ja ajoittain heidän päätöksensä ja itsekkyytensä ärsyttävät. Se ei elokuvan viihdyttävyyttä tapa, sillä kyseessä on selvästi Alvarezin leffa. Alusta loppuun, äänestä kuvaan, Don’t Breathe on nimenomaan Alvarezin käsialaa, ja ohjaajan kosketus näkyy kaikessa, vaikka käsikirjoitusta on ollut tekemässä myös Rodo Sayagues.”

Stephen Lang käytti piilolinssejä, jotka rajoittivat paljon hänen näköään. Muutkin näyttelijät käyttivät pimeissä kohtauksissa linssejä, jotka saivat heidän pupillinsa näyttämään laajentuneilta. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko vielä Rooman sheriffi -sarjan kauniin punapään Lauren Hollyn – tältä 60 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia