Nyt suoratoistona: Daniel Craigin fantasialeffassa on yllättävä Suomi-alaviite

IMDb-arvosana on 6,1.

30.10.2023 14:00

Prime Videossa on nyt fantasiaelokuva Kultainen kompassi (2007). Leffa perustuu Philip Pullmanin  -kirjasarjan ensimmäiseen osaan.

Ihmeellisessä rinnakkaismaailmassa, jossa noidat liitävät taivaalla ja jääkarhut hallitsevat lumista pohjoista, erään aivan erityisen tytön kohtalona on ratkaista universumin tulevaisuus. Kun Lyra Belacqua saa haltuunsa salaperäisen Kultaisen kompassin, hänelle selviää, että koko hänen maailmansa – ja kaikki muut rinnakkaismaailmat ovat uhattuna rouva Coulterin salajuonen vuoksi. Lordi Asrielin ja yllättävien liittolaisten joukon avustuksella Lyra lähtee unohtumattomalle seikkailulle täynnä ystävyyden voimaa ja rohkeutta kohdata ylivoimainen vastustaja.

Näyttelijöinä Nicole Kidman, Daniel Craig, Dakota Blue Richards, Ben Walker, Freddie Highmore, Ian McKellen, Eva Green, Jim Carter, Tom Courtenay, Ian McShane, Sam Elliott, Christopher Lee, Kristin Scott Thomas, Edward de Souza sekä Kathy Bates. Ohjauksesta vastaa Chris Weitz.

Hauskana erikoisuutena, Eva Greenin esittämän noidan nimi on suomalaisittain Serafina Pekkala. Hänen toisen ilmentymänsä nimi puolestaan on Kaisa, mutta se ei päätynyt lopulliseen leikkaukseen.

Elokuva on myös HBO Maxissa. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko vielä Rooman sheriffi -sarjan kauniin punapään Lauren Hollyn – tältä 60 täyttänyt tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia