Nyt Prime Videossa: 007-tähti laatuohjaajan viihdyttävässä rikosleffassa – elokuvassa outo kohtaus Bond-roolin sopimuspykälän vuoksi

IMDb-arvosana 6,8.

3.6.2022 07:30

Prime Videossa on nyt romantiikallakin ladattu rikosleffa Seikkailija Thomas Crown (1999).

Jännitystä janoava miljardööri Thomas Crown rakastaa vaaraa ja sen voittamista. Turhautuneena elämänsä turvallisuuteen hän tekee rohkeimman temppunsa ja varastaa Manhattanin tarkimmin vartioidusta museosta mittaamattoman arvokkaan maalauksen keskellä kirkasta päivää. Ryöstön jälkeinen huuma on kuitenkin pientä seuraavan haasteen rinnalla. Kaunis ja älykäs vakuutustutkija Catherine Banning on saanut tehtäväkseen palauttaa varastetun maalauksen. Catherine vetää herrasmiesvaras Crownille vertoja oveluudessa ja seikkailunhalussa, joten huumaavan vaarallinen kissa ja hiiri -leikki voi alkaa.

Pääosissa nähdään ex-Bond Pierce Brosnan ja Rene Russo. Ohjauksesta vastaa John McTiernan.

James Bondia näytellessä joutuu ilmeisesti suostumaan mitä erilaisimpiin sopimuspykäliin. Yksi erikoisimmista oli Brosnanille määritelty vaatimus – tähden nimittäin täytyi pidättäytyä smokin käytöstä muissa elokuvissa kokonaan. Kielto koski vuosia 1995-2002.

Tämä erikoinen käytäntö johti noloon tilanteeseen illan leffassa. Brosnan ei saanut käyttää smokkia, vaikka yksi kohtaus vaati sitä. Niinpä puvusta tehtiin mahdollisimman ruma, jotta sopimusta pystyttiin kiertämään. Brosnanilla onkin kohtauksessa paidan ylänapit auki ja solmio solmimatta. Alla traileri.

Lue myös: Näin Amber Heard reagoi tuomioon – julkaisi tiedotteen – Episodi.fi

Lisää luettavaa