Nyt Prime Videossa: Elokuva legendaarisen automerkin perustajasta – konkurssin partaalta menestykseen

IMDb-arvosana on 6,6.

24.2.2024 06:00

Prime Videossa on nyt tositapahtumiin perustuva elokuva Ferrari (2023).

On vuosi 1957, ja entinen Formula 1 -kilpa-autoilija, ikoninen Enzo Ferrari on kriisin partaalla: konkurssi uhkaa autotehdasta, jonka hän ja hänen vaimonsa Laura rakensivat tyhjästä kymmenen vuotta aiemmin. Samalla heidän intohimoista, mutta myrskyisää avioliittoaan varjostaa heidän poikansa Dinon menetys vuotta aiemmin.

Ferrari kamppailee myös toisen, avioliiton ulkopuolella syntyneen poikansa Pieron virallisen tunnustamisen kanssa. Samaan aikaan kiihkeä intohimo kilpa-ajamista kohtaan ajaa Enzo Ferraria äärirajoille, kun hän suuntaa kohti Mille Migliaa, vaarallista liki 1 000 mailin kilpailua Italian halki.

Näyttelijöinä Adam Driver, Shailene Woodley, Derek Hill ja Penélope Cruz. Ohjaajana muun muassa Heatin ohjannut Michael Mann.

Christian Bale valittiin päärooliin vuoden 2015 lopulla, mutta hän jäi pois, koska hänellä ei ollut aikaa lisätä roolin vaatimaa painoa kehoonsa. Hugh Jackman oli ensimmäinen vaihtoehto Balen tilalle, kunnes Adam Driver otti roolin vastaan tammikuussa 2022.

Elokuva lisätään Prime Videoon tänään 24. helmikuuta. Alla traileri.

Lue myös: Prime Videossa alkoi 70-luvun leffoista inspiroitunut sarja – uusintaversio Brad Pittin toimintaleffasta – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia