Nyt Prime Videossa: Hirmumyrsky saattaa selviytymisleffassa kaksikon pinteeseen – vaativat kuvaukset kestivät 12 tuntia päivässä

IMDb-arvosana on 6,6.

7.11.2022 04:30

Prime Videon valikoimaan on lisätty tositapahtumasta ammentava elokuva Adrift (2018). Ohjaajana toimii Baltasar Kormákur.

Adrift perustuu inspiroivaan tositarinaan kahdesta oman tiensä kulkijasta, jotka sattuma johdattaa ensin yhteen, sitten elämänsä seikkailuun. Kun Tami Oldham ja Richard Sharp lähtevät innostuneina valtameripurjehdukselle, he eivät tiedä purjehtivansa suoraan kohti yhtä tuhoisinta hurrikaania, joka on koskaan mitattu. Myrskyn jälkimainingeissa Tami herää veneestä löytäen Richardin pahoin loukkaantuneena ja veneen myrskyn runtelemana. Toivo pelastumisesta on olematon, mutta Tamin täytyy löytää voimaa ja päättäväisyyttä pelastaakseen itsensä ja ainoan miehen, jota on koskaan rakastanut.

Episodin arvostelussa elokuva sai kolme tähteä:

”Kormákur taitaa ohjaustyön salat sujuvasti. Ei hän ehkä ole tähän elokuvaan sieluaan vereslihalle saakka vuodattanut, mutta tekee takuuvarmaa työtä kuljettaen tarinaa jouhevasti ja tuoden hurjan myrskyn katsojan silmien eteen. Apunaan hänellä on ollut taitava erikoistehosteryhmä ja ennen kaikkea uskomattoman uran tehnyt kuvaaja Robert Richardson.

Richardson on kuvannut monia elokuvia muun muassa Quentin Tarantinolle ja Martin Scorseselle voittaen kolme Oscar-palkintoa. Näin tiedämme olevamme hyvissä käsissä, kun vielä mm. Outolintu-elokuvista tuttu Shailene Woodley ja Nälkäpeli-sarjan Sam Claflin tekevät kumpikin tasavahvaa työtä. Aivan mestaritasoon elokuva ei silti nouse, vaikka onkin helposti katsottavaa.”

Kerrottakoon triviatietona, että elokuva kuvattiin 90 prosenttisesti oikeasti merellä. Päivät alkoivat neljän aikaan aamulla, ja kuvaukset kestivät 12 tuntia kerrallaan. Alla traileri.

Lue myös: Henry Cavill paljasti suurimman aarteensa – kertoi myös pelaavansa monta tuntia päivässä – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa