Nyt Prime Videossa: Loistavalle sarjamurhaajaleffalle taputettiin 6 minuuttia seisaaltaan – ”äärimmäistä väkivaltaa” ja ”nihilismiä”

IMDb-arvosana on 6,8.

7.11.2023 10:00

Prime Videossa on nyt elokuva The House That Jack Built (2018). Elokuva seuraa 12 vuoden ajan älykkään Jackin elämää ja tapahtumia, jotka tekivät hänestä sarjamurhaajan.

Jack näkee jokaisen tekemänsä murhan taideteoksena. Poliisi ja tutkijat pääsevät koko ajan lähemmäksi Jackiä, kun hän ottaa yhä suurempia riskejä pyrkiessään täydelliseen lopputulokseen – kaikkein mahtavimman taideteoksen luomiseen.

Ohjaajana Lars von Trier. Näyttelijöinä Matt Dillon, Bruno Ganz, Uma Thurman, Siobhan Fallon Hogan, Sofie Gråbøl, Riley Keough sekä Jeremy Davies.

Episodi arvosteli elokuvan neljän tähden arvoiseksi:

”Niin, sarjamurhaajasta kertova, eksplisiittistä kuvastoa sisältävä kauhujännäri on myös hykerryttävän hauska. Huumori on toki mustaakin mustempaa, mutta samalla elokuva on rehellinen. Se ei ole hauska väkivaltansa vuoksi, sillä vaikka sitä on vähemmän kuin monessa valtavirtaelokuvassa, se ei peittele sen vaikutuksia. Se on hauska tästä huolimatta, sillä von Trier tuntuu oikeasti arvostavan ihmiskunnan kykyjä. Valitettavasti kyseessä on kyky pahuuteen.”

Elokuvan ensi-ilta järjestettiin Cannesin elokuvafestivaaleilla 14. toukokuuta 2018. Yli sata katsojaa – mukaan lukien jotkut kriitikot – kävelivät ulos ensi-illasta. Tämä siitäkin huolimatta, että jäljelle jääneet antoivat kuuden minuutin aplodit seisaaltaan.

Elokuva järkytti ensi-illan katsojia, ja he tuomitsivat sen sosiaalisessa mediassa. Sitä pidettiin IMDb:n mukaan paitsi äärimmäisen väkivaltaisena niin myös nihilistisenä sävyltään. Alla traileri.

Lue myös: Nyt suoratoistona: Yksi pelottavimmista kauhuleffoista – teatteriyleisö juoksi trailerin vuoksi ulos näytöksestä – Episodi.fi

Lähde: IMDb

 

Lisää luettavaa