Nyt suoratoistona: Omaperäinen komedia scifi-kulmalla – valittiin vuoden 2017 parhaiden elokuvien joukkoon

IMDb-arvosana on 5,8.

28.3.2023 22:00

Päivitys 29. maaliskuuta kello 11:05. Lisätty SkyShowtime-maininta.

Ruutu Plussan lisäpalvelussa SkyShowtimessa on nyt katsottavana elokuva Downsizing (2017). Elokuva on myös Netflixissä.

Tutkijat keksivät yllättävän ratkaisun liikakansoitukseen: ihmisten kutistaminen vaaksan mittaisiksi. Norjalaiset tiedemiehet tekevät läpimurron ja ihmiskunta päätetään muuttaa lilliputeiksi 200 vuoden siirtymäajalla. Pian ihmiset huomaavat, miten minimaailmassa pienetkin tulot riittävät helposti hulppeaan elämään.

Paremman tulevaisuuden toivossa myös aivan tavallinen mies Paul Safranek ja hänen vaimonsa Audrey päättävät jättää hektisen arkensa Omahassa ja antaa kutistaa itsensä asettuakseen pienoismaailmaan asumaan. Päätös johdattaa heidät elämän mullistaviin seikkailuihin.

Episodin kolmen tähden arvostelussa kirjoitettiin seuraavasti:

Downsizing alkaa vahvasti. Se on hauska, rento ja ennen kaikkea uskottava. Payne ja toinen käsikirjoittaja Jim Taylor onnistuvat todella myymään elokuvan sisäisen logiikan sekä kutistamisen mahdolliseksi tekevän tekniikan, vaikkei se ihan vesitiivis olekaan. Konsepti on kuitenkin niin kutkuttava, ettei katsojaa oikeastaan yksityiskohdat kiinnostakaan. Siksi onkin harmi, että Payne on päättänyt, että Downsizing tarvitsee saarnaavan, ekologisen sivujuonen, jolloin kaikki toivo on menetetty ja elokuva lähestulkoon pilattu. Vaikka äkillinen muutos on rohkea veto ja omalla tavallaan ihailtavakin, jää katsoja kaipaamaan alun viihdyttäviä tilanteita. Erityisesti Paulin kutistamismontaasi on hiottu täydelliseksi niin äänen kuin kuvan puolesta.”

Näyttelijöinä nähdään Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Hong Chau, Jason Sudeikis ja Neil Patrick Harris.

The National Board Of Review of Motion Pictures julkisti vuonna 2017, mitkä olivat heidän mielestään siihen mennessä vuoden parhaat elokuvat. Downsizing pääsi listalle. Alla traileri.

Lue myös: Keanu Reeves marssi pubiin Englannissa – ”Otetaanpa paimenen piiras ja tuoppi” – Episodi.fi

Lisää luettavaa