Nyt Ruutu Plussassa: Toisen maailmansodan syttyminen unohdutti kirjan josta piti tehdä elokuva – se tehtiin lopulta leffaksi vuonna 2008

IMDb-arvosana on 7,0.

24.2.2023 13:33

Ruutu Plussassa on nyt elokuva Miss Pettigrew – Päivä täynnä elämää (Miss Pettigrew Lives for a Day, 2008).

Guinevere Pettigrew on tiukka lastenhoitaja, joka ei pysty säilyttämään työpaikkaa, ja hänet erotetaan jälleen. Hän on vihamielisessä kaupungissa, mutta sarja onnekkaita sattumia vie hänet tapaamaan lumoavaa ja häikäisevää amerikkalaista jazzlaulajaa.

Näyttelijöinä Frances McDormand, Amy Adams, Lee Pace, Ciarán Hinds, Shirley Henderson sekä Mark Strong. Ohjauksesta vastaa Bharat Nalluri.

Winifred Watsonin kirja julkaistiin syksyllä 1938 ja siitä tuli hitti. Suunnitelmissa oli Hollywood-elokuvaversio, jossa Billie Burke olisi näytellyt Miss Pettigrew’ta, mutta toisen maailmansodan alkaminen keskeytti suunnitelmat. Kustantaja julkaisi kirjan uudelleen vuonna 2000, mikä johti siihen, että Hollywood löysi sen uudelleen yli 60 vuoden jälkeen.

Lue myös: Tältä näyttää 40-vuotias Emily Blunt – tiesitkö että tähti pakotettiin laihduttamaan leffaa varten – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa