Nyt SkyShowtimessa: Loistava lännenelokuva tarjoaa rujoa toimintaa ja kuivaa huumoria –  nappasi 10 Oscar-ehdokkuutta

IMDb-arvosana on 7,6.

5.3.2024 04:30

Lännenleffojen ystäville on nyt katsottavana elokuva Kova kuin kivi. Se lisättiin SkyShowtimen valikoimaan.

Leffan tarina perustuu Charles Portisin romaaniin, ja se filmatisoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1969. Tuolloin pääroolissa oli John Wayne.

Leffa sisältää hauskojen hetkien lisäksi väkevää toimintaa. Coenin veljekset malttavat myös olla menemättä komediaosastolla niin överiksi kuin mitä heiltä on joissakin elokuvissa totuttu näkemään. Kyseessä on varsin perinteinen lännenseikkailu, jota väritetään Coen-kaksikolle ominaisella huumorilla.

Elokuvan keskiössä on 14-vuotias tyttö Mattie Ross (Hailee Steinfeld), ja hänellä on aikeenaan kostaa Tom Chaney nimiselle miehelle (Josh Brolin). Mattie haluaisi avukseen Jeff Bridgesin näyttelemän kivikovan pyssysankarin, mutta se ei ole ihan läpihuutojuttu. Leffassa nähdään myös Matt Damon sheriffin roolissa.

Episodin arvostelussa tuumittiin Bridgesin ja Damonin roolisuorituksista näin:

”Bridges on rooliin ilmeinen valinta. Näyttelijä rakentaa hahmosta tuoreen, vaikka hänen oma persoonansa paistaa selkeästi läpi. Bridges tuntuu tuovan hippusen The Dudea jokaiseen rooliinsa. Osuva on myös Matt Damon, joka jatkaa mielenkiintoisten rooliensa sarjaa komean viiksiparin taakse kätkeytyvänä etelävaltion lainvalvojana.”

Elokuva sai peräti 10 Oscar-ehdokkuutta, mutta jäi lopulta ilman palkintoja. Alla traileri.

Lue myös: Muistatko Jenette Goldsteinin Aliens-elokuvasta? Tältä peloton naissotilas näyttää nykyään – Episodi.fi

Lisää luettavaa