Nyt suoratoistona: Kolmen Oscarin vimmainen leffa kertoo sairaasta opettaja-oppilas-dynamiikasta – kohtauksen isku kasvoihin oli aito

IMDb-arvosana on 8,5.

30.11.2023 04:15

Prime Videossa on nyt elokuva Whiplash (2014).

Andrew Neyman on kunnianhimoinen nuori jazz-rumpali, joka on vakaasti päättänyt nousta Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevan eliittikonservatorionsa huipulle. Isänsä epäonnistuneen kirjailijanuran varjostama Andrew janoaa tunnustusta taidoistaan. Hänelle siunaantuu soitonopettaja, joka on yhtä tunnettu pätevyydestään lahjakkuuksien koulijana kuin kammottavista opetusmenetelmistään.

Elokuvan ohjaaja ja käsikirjoittaja Damien Chazelle ei saanut elokuvalleen rahoitusta, joten hän teki siitä lyhytelokuvan, ja toimitti sen Sundance-elokuvafestivaaleille vuonna 2013. Lyhytelokuva voitti lopulta tuomariston palkinnon lyhytelokuvakategoriassa, ja hän sai pian sen jälkeen rahoituksen.

Näyttelijöinä nähdään Miles Teller, J. K. Simmons, Paul Reiser ja Melissa Benoist. Simmons voitti roolistaan Oscar-palkinnon. Teller puolestaan soittaa elokuvassa enimmäkseen itse. Kaikista vaikeimmissa hetkissä saatettiin käyttää toista rumpalia.

Whiplash (2014).

Mainittakoon myös, että Chazellella oli intensiivisiä rumpukohtauksia varten ässä hihassaan. Hän ei huutanut ”poikki!”, sillä hän halusi Miles Tellerin jatkavan paukuttelua niin kauan, että hän läkähtyisi.

Realismiin pyrittiin myös toisessa kohtauksessa, jossa J.K. Simmonsin hahmo läpsäisee Tellerin hahmoa kasvoihin. Sitä yritettiin tehdä ensin ilman fyysistä kontaktia, mutta lopulta se kuvattiin niin, että Simmons läpsäisi Telleriä oikeasti. Se otto päätyi lopulliseen elokuvaan.

Elokuva on myös Netflixissä. Alla traileri.

Lue myös: Jennifer Lawrence vastasi huhuihin plastiikkakirurgisesta leikkauksesta – katso tuore kuva – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia