Nyt Viaplayssa: 2017 julkaistun komediallisen toimintaleffan kuvauksissa tapahtui traaginen onnettomuus – elokuva on silti aika viihdyttävä tapaus

IMDb-arvosana 7,1.

21.9.2022 11:03

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt elokuva American Made (2017).

1970-luvulla matkustajakoneen lentäjänä työskentelevä Barry Seal (Tom Cruise) on kyllästynyt työhönsä ja hankkii kaipaamaansa jännitystä salakuljettamalla kuubalaisia sikareja. Sikarien kuljettaminen herättää CIA:n huomion ja pian Seal värvätään lentämään konetta Keski- ja Etelä-Amerikkaan suuntautuville tiedustelulennoille, ja lopulta aseistamaan paikallisia kapinallisia.

Episodin kolmen tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Tom Cruisen Seal muistuttaa hänen edellistä rooliaan, The Mummyn seikkailijasolttua. Virnuileva seikkailija ei ole sellainen hahmo, jonka silmin tapahtumien järjettömyyttä on luonteva päivitellä. Ennemmin hän on kuin Mission Impossible -elokuvien Ethan Hunt muutettuna antisankariksi, jonka menestykselle pitäisi hurrata. Toki katsoja lopulta on Sealin puolella, mutta vain sen vuoksi, että yhä megalomaanisemmiksi ja vainoharhaisemmiksi muodostuvat käänteet tekevät oman edun tavoittelijastakin sympaattisen oloisen henkilön.”

Kuvauksissa sattui traaginen onnettomuus. Viimeisenä kuvauspäivänä stuntpilotti Alan D. Purwin sekä hänen lentoperämiehensä Carlos Berl syöksyivät maahan sumuisissa olosuhteissa Andien vuoristossa. Molemmat menehtyivät turmassa. Alla traileri.

Lue myös: Gran Turismo -pelileffa sai lisäyksen – nyt LOTR-tähti astuu vauhdikkaaseen joukkoon – Episodi.fi

Lisää luettavaa