Nyt Viaplayssa: Neljän tähden elämäkertaleffa – kuvauksissa oli niin kuuma että näyttelijä käytti vaatteiden sisällä vettä kierrättävää liiviä

IMDb-arvosana on 6,7.

Colette (2018) kertoo ranskalaisen kirjailijattaren Sidonie-Gabrielle Coletten elämäntarinan. Maalaistyttö menee naimisiin vanhemman miehen kanssa, käynnistää kirjallista uraansa ja kokee seksuaalisen vallankumouksen 1900-luvun alun boheemeissa pariisilaispiireissä.

Pääosissa on Keira Knightley, Dominic West ja Fiona Shaw. Ohjauksen hoitaa Wash Westmoreland

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Vaikka elokuva sijoittuu yli sadan vuoden päähän (Coletten ensimmäinen romaani julkaistiin vuonna 1900), se tuntuu osalta tänä päivänä käytävää keskustelua. Se toimii myös tienraivaajana Glenn Closen The Wife -elokuvalle, joka myös on saapumassa teattereihin. Se rinnastuu myös Tim Burtonin Big Eyes -elokuvaan, jossa Margaret Keanen mies otti kunnian tämän maalauksista. ”Itsensä älykkääksi tunteva nainen vaatii samoja oikeuksia kuin miehillä. Älykäs nainen luovuttaa”, Colette sanoisi tyytymättömänä.

Tärkeiden päivämäärien listaamisen sijaan Westmorelandin elokuva keskittyy vapautumiseen ja kasvuun. Naiivista, paljon vanhemman miehensä kaikki toiveet ehdoitta hyväksyvästä lettitukkaisesta tytöstä yksilöksi, joka ei suostu pysymään varjossa. Uteliaisuus ehkä koitui kissan kohtaloksi, mutta naisen se vapautti.”

Budapestin kuvauksissa oli niin kuuma, että Dominic West käytti vaatteidensa alla hänet viileänä pitävää vettä kierrättävää liiviä. Sellaista suositteli hänelle John C. Reilly, joka turvautui moiseen Oliver Hardyn roolissa Stan & Ollie -elokuvassa (2018). Alla traileri.

YouTube video

Lähde: IMDb

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut