Nyt Viaplayssa: Sotaelokuva kertoo toisen maailmansodan yhdestä tunnetuimmista taisteluista – sisältää tykittelyn ja paukuttelun lisäksi myös ajatusta

IMDb-arvosana 7,1.

27.10.2022 22:45

Clint Eastwoodin sotaelokuva Isiemme liput löytyy nyt Elisa Viihde Viaplaysta. Elokuva kertoo toisen maailmansodan taistelusta Iwo Jimalla ja eritoten siellä otetusta maailmankuulusta kuvasta. Kyseisen kuvan lienee nähnyt lähes jokainen lukijakin. Siinä Yhdysvaltojen sotilaat pystyttävät lippua Iwo Jiman Suribachi-vuoren laelle.

Tarina kertoo taisteluiden lisäksi siitä, mitä näille lippua pystyttäneille miehille tapahtui kuvan ottamisen jälkeen. Elokuvassa ei olla jatkuvasti sotatantereella, ellei sellaiseksi lasketa kotirintamaa, jossa sotilaat joutuvat taistelemaan omien demoneidensa ja julkisuuden kanssa.

Isiemme liput ei kenties nouse ihan sisarelokuvansa Kirjeitä Iwo Jimalta -tasolle, mutta on kuitenkin kelpoa ja mielenkiintoista katsottavaa. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Margot Robbie sekosi kuvauksissa täysin – kuvaukset piti lopettaa, raivosi ja löi kollegaa – Episodi.fi

Lisää luettavaa