Nyt Viaplayssa: Tom Hanksin neljän tähden leffa – näyttelijätär ällistyi Steven Spielbergin toimintatavasta

IMDb-arvosana on 7,2.

25.10.2022 05:30

Elisa Viihde Viaplayssa on nyt katsottavissa The Post (2017).

Entinen merijalkaväen sotilas Dan Ellsberg ei ole uskoa korviaan, kun kuulee poliitikoiden ja puolustusministeriön tulkitessa tärkeää raporttia Vietnamin sodasta. Dan Ellsberg kokee moraaliseksi velvoitteekseen saattaa tosiasiat kansan tietoon ja vuotaa raportin vuonna 1971 sanomalehti The Washington Postille. Lehden henkilökunnan täytyy nyt pohtia, uskaltavatko he julkaista raportit lehdessään, vaikka rangaistus siitä voisi olla loppuelämä vankilassa. Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo Yhdysvaltojen hallituksen peittelyoperaatiosta, joka ylettyi neljän presidentin valtakaudelle sekä sai maan ensimmäisen naispuolisen sanomalehtikustantajan ja periksiantamattoman päätoimittajan osallistumaan ennennäkemättömään taistoon journalistisen sananvapauden puolesta.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Spielberg ohjaa Vakoojien sillasta (2015) muistuttavalla varmuudella. Spielbergin luottokuvaajan Janusz Kamińskin filmille kuvaama, väreiltään pehmeä The Post tavoittaa 70-luvun toimitustyön hohdon ja hankaluuden, Linotypen, painolaattojen ja tupakankatkun konkretian.”

Streepin lisäksi elokuvassa näyttelee muun muassa Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Jesse Plemons ja Matthew Rhys.

Elokuvassa nähtävissä puhelinkeskusteluissa kuullaan presidentti Richard Nixonin oikea ääni. Se on lähtöisin vanhoilta, säilyneiltä tallenteilta. Toisena triviana kerrottakoon, että Meryl Streep ei ollut koskaan aiemmin näytellyt Steven Spielbergin ohjaamassa elokuvassa. Hän ällistyi siitä, ettei Spielberg pidä lainkaan harjoituksia näyttelijöille. Alla traileri.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Margot Robbie sekosi kuvauksissa täysin – kuvaukset piti lopettaa, raivosi ja löi kollegaa – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia