Viaplayhin lisättiin karmiva kauhuleffa! Papit antoivat psykologista tukea elokuvan järkyttävyyden vuoksi

IMDb-arvosana on 7,5.

27.10.2022 07:00

Elisa Viihde Viaplayn valikoimassa on nyt paremmanpuoleinen kauhuelokuva Kirottu (2013).

Väitettyihin tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa kerrotaan hiuksia nostattava tarina perheestä, joka löytää maatilaltaan jotain yliluonnollista. Hätiin saapuu paranormaaleja ilmiöitä tutkiva pariskunta, joka yrittää auttaa.

Episodin neljän tähden arvostelussa tuumittiin näin:

”Odotukset Kirottua kohtaan eivät lähtökohtaisesti olleet kovin korkeat viime vuosien heikkojen elokuvien jatkumon johdosta. Mutta elokuva toimii. Kaikki osaset ikään kuin loksahtelevat kohdilleen, vaikka keitos koostuukin mitä tutuimmista aineksista. Käsikirjoitus keskittyy juuri oleelliseen malttaen kehittyä mutta ei jää silti junnaamaan. Kiitos tästä kuuluu veljeksille Chad ja Carey Hayes, jotka ovat elokuvan käsikirjoittaneet. Ensimmäisen Sawelokuvan ohjannut James Wan pitää ohjakset hienosti käsissään, samoin kuin kaikki näyttelijätkin. Kauhuelokuvissa pöö-säikyttelyjä ei voi välttää, mutta tässä elokuvassa ne on tehty tyylikkäästi. Samoin 1970-luvun alun ajankuvaa on mukava katsoa. Ed Warrenia esittävä Patrick Wilson on Wanille tuttu hänen ohjaamastaan Riivatusta (2010), joka liikuskelee samoilla alueilla Kirotun kanssa. Se päätyi Suomessa suoraan dvd-levitykseen.”

Katsojat Filippiineillä kertoivat tunteneensa oudon, negatiivisen läsnäolon elokuvan katsomisen jälkeen. Jotkut paikalliset elokuvateatterit palkkasivatkin pappeja siunaamaan katsojat ennen elokuvan näyttämistä. Papit antoivat myös henkistä ja psykologista apua katsojille.

Alla traileri. Lue myös: Top 10: Pelottavin kauhuelokuva löytyi? Tutkimuksessa mitattiin sydämensykettä ja esitettiin parhaat kauhuelokuvat – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa