Nyt Viaplayssa: Sotaelokuvan neuvonantajan etevä kommentti päätyi leffaan saakka – komeassa tarinassa pakkotilanne ajaa maanviljelijän sotatantereille

IMDb-arvosana on 7,2.

2.6.2022 22:30

Vuoden 2000 sotaelokuva The Patriot (2000) on nyt katsottavissa Elisa Viihde Viaplayssa.

Benjamin Martin oli oman aikansa sotasankari ja legenda, joka taisteli ranskalaisia ja intiaaneja vastaan. Nyt hän haluaa vain elää kaikessa rauhassa. Mutta kun brittisotilaat marssivat South Carolinaan ja riistävät Martinilta perheen ja vapauden, on aika tarttua aseisiin. Rinnallaan vanhin poikansa Gabriel – nuori, isänmaallinen idealisti – Martin käy taistoon raakalaismaisia sotilaita vastaan. Pian Martin saa havaita, että vapauttaakseen perheensä hänen on vapautettava koko maa.

Näyttelijöinä nähdään muun muassa Mel Gibson ja Heath Ledger. Ohjauksesta vastaa Roland Emmerich.

Kun elokuvan tekninen neuvonantaja opetti Gibsonia ja Ledgeriä lataamaan aseen ja ampumaan sillä, hän neuvoi: ”Tähtää pieneen niin ammut vähän huti.” Tällä hän tarkoitti, että jos tähtää mieheen, voi ampua ohi miehestä, mutta jos tähtää takin nappiin ja ampuu ohi, osuu silti mieheen. Gibson piti neuvosta niin paljon, että hän otti sen mukaan elokuvaan. Se kuullaan juuri ennen väijytyskohtausta. Alla traileri.

Lue myös: Näin Amber Heard reagoi tuomioon – julkaisi tiedotteen – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa